Rămâi conectat

Ştirea zilei

România – în top la inaugurări de autostrăzi în 2011, dar codaşă la lungimea totală a reţelei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Chiar dacă suntem printre codaşii Europei în ceea ce priveşte autostrăzile, iată că în ultima vreme reuşim să ţinem cât de cât pasul cu celelalte ţări europene care încă mai au de construit autostrăzi. Astfel, într-un clasament întocmit la nivelul Uniunii Europene pentru anul 2011, România se clasează pe un onorant loc doi la capitolul „inaugurări de autostrăzi” cu 58 de kilometri (fără centuri ocolitoare) , faţă de Polonia – 217 kilometri, Ungaria – 41 de kilometri şi Bulgaria – 19 kilometri. Clasamentul pe Europa Centrală şi de Sud – Est se schimbă însă când este vorba de lungimea totală a reţelei de autostrăzi pe care o are fiecare ţară în parte. Astfel, pe primul loc se clasează Polonia cu 1200 de kilometri. Urmează în ordine Ungaria – 1100 de kilometri, Bulgaria – 500 de kilometri şi România cu 392 de kilometri. Aşa se face că polonezii şi ungurii au de circa 3 ori mai mulţi kilometri de autostradă decât noi la ora actuală.
După cum se ştie deja, România a finalizat anul trecut 58 de kilometri de autostrăzi: Arad-Timişoara şi inaugurări parţiale ale tronsoanelor Medgidia-Constanţa şi centura la profil de autostradă a Constanţei. Ungurii, care în 2010 au dat în folosinţă 156,6 kilometri de autostrăzi, nu au fost la fel de „harnici” şi în 2011, în contextul în care au finalizat 41,6 kilometri. „În 2011 am inaugurat două tronsoane de autostrăzi: M43 între Szeged şi Mako, cu o lungime de 34,6 kilometri şi un cost de 60,5 miliarde de forinţi (193 milioane de euro fără TVA), şi M85, centura la standard de autostradă Enese, cu o lungime de 7 kilometri şi un cost de 5,8 miliarde de forinţi (18,5 milioane de euro)”, a declarat Daniel Loppert, reprezentant al companiei ungare de dezvoltare a infrastructurii naţionale (Nemzeti Infrastruktura Fejleszto).

Alexandra MATEŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea