Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România împrumută 200 de milioane de euro de la Banca Mondială pentru Educație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Executivul României împrumută 200 de milioane de euro de la Banca Mondială pentru Educație, banii urmând să fie investiți în următorii şapte ani, în meditaţii, cursuri pentru profesori şi consiliere.

Intalnire artisti folk cu elevi HCC Alba Iulia (1)Scopul este să îi ţină în şcoală pe liceenii şi pe studenţii care ar putea abandona cursurile. În proiect vor fi incluse peste 80% dintre liceele şi facultăţile din ţară.

100.000 de euro va primi, în medie, fiecare din cele 1.100 de licee şi 300 de facultăţi în care există tineri care renunţă la şcoală.

„Statisticile sunt interesante, dar uneori dor amarnic atunci când vezi că aproape jumătate din cei care sunt la liceu nu termină liceul sau dacă îl termină nu iau bacalaureatul”, a spus Adrian Curaj, ministrul Educaţiei.

Banii vor fi folosiţi pentru meditaţii, reforma curriculară sau cursuri pentru profesori.

În cazul studenţilor, banii vor fi folosiţi în mare parte pentru consiliere.

„În medie, 10-12% înmatriculaţi la facultate renunţă pe parcursul primului an. Este un motiv principal acesta, al dificultăţilor financiare pe care le întâmpină. Un alt motiv este lipsa activităţilor de consiliere, deci o alegere greşită. Se duc la facultate, participă o lună, două la cursuri şi apoi îşi dau seama că nu este pentru ei”, a spus Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor.

Sursa Digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea