România împrumută 200 de milioane de euro de la Banca Mondială pentru Educație
Executivul României împrumută 200 de milioane de euro de la Banca Mondială pentru Educație, banii urmând să fie investiți în următorii şapte ani, în meditaţii, cursuri pentru profesori şi consiliere.
Scopul este să îi ţină în şcoală pe liceenii şi pe studenţii care ar putea abandona cursurile. În proiect vor fi incluse peste 80% dintre liceele şi facultăţile din ţară.
100.000 de euro va primi, în medie, fiecare din cele 1.100 de licee şi 300 de facultăţi în care există tineri care renunţă la şcoală.
„Statisticile sunt interesante, dar uneori dor amarnic atunci când vezi că aproape jumătate din cei care sunt la liceu nu termină liceul sau dacă îl termină nu iau bacalaureatul”, a spus Adrian Curaj, ministrul Educaţiei.
Banii vor fi folosiţi pentru meditaţii, reforma curriculară sau cursuri pentru profesori.
În cazul studenţilor, banii vor fi folosiţi în mare parte pentru consiliere.
„În medie, 10-12% înmatriculaţi la facultate renunţă pe parcursul primului an. Este un motiv principal acesta, al dificultăţilor financiare pe care le întâmpină. Un alt motiv este lipsa activităţilor de consiliere, deci o alegere greşită. Se duc la facultate, participă o lună, două la cursuri şi apoi îşi dau seama că nu este pentru ei”, a spus Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor.
Sursa Digi24
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Taxa pe stâlp 2025, adoptată de Guvern. Reducere de 10% pentru companiile care plătesc taxa până în mai
Taxa pe stâlp 2025, adoptată de Guvern. Reducere de 10% pentru companiile care plătesc taxa până în mai Joi, 3 aprilie 2025, ministrul Finanțelor Tanczos Barna a anuțat că Guvernul a adoptat ordonanța de urgență prin care se impune așa numita „taxă pe stâlp” pentru construcțiile speciale private și publice. În urma negocierilor cu companiile […]