”România face milioane din amenzile de coronavirus”. Ce scrie presa străină despre sancțiunile din țara noastră

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Potrivit BBC News, amenzile ”relativ mari”, aplicate între 24 martie și 19 aprilie, se ridică la 78 de milioane de euro, o sumă care ar fi egală cu impozitul pe profit din România în februarie 2020.

De altfel, BBC dă și exemplul unuia dintre primarii Capitalei, Robert Negoiță, care a fost amendat cu 10.000 de lei (aproximativ 1.825 de lire sterline) după ce a fost prins cu bicicleta într-un parc public.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Parcurile sunt închise, iar Robert Negoiță a susținut că l-a inspectat. Ulterior, primarul a spus că, la fel ca orice cetățean, trebuie să se supună legii și că este dispus să suporte consecințele.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Până în prezent, în România au murit 507 de persoane din cauza Covid-19, iar 9.242 de persoane sunt pozitive cu noul coronavirus.

Oricine este prins că nu respectă restricțiile în România riscă să plătească amenzi cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei, în condițiile în care în care salariul mediu lunar este în jur de 3.000 de lei – mai notează BBC News.

Și Fox News notează faptul că ”România face milioane din amenzile de coronavirus”

Jurnaliștii americani mai subliniază faptul că românii trebuie să completeze declarații pe propria răspundere înainte de a ieși din case.

sursa: protv.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

Nelutu 23 aprilie 2020 at 14:13

Oamenii sa nu plateasca acele amenzi,sunt ilegale,in mod cert vor fi anulate tot de cei ce le-au conceput!

Comentariile sunt oprite