România continuă să se înarmeze, cu ajutorul Germaniei: Contract în valoare de 328 de milioane de euro pentru achiziționarea de sisteme de apărare
România continuă să se înarmeze, cu ajutorul Germaniei: Contract în valoare de 328 de milioane de euro pentru achiziționarea de sisteme de apărare
Ministerul Apărării Naționale al României a încheiat un contract cu compania germană Rheinmetall pentru achiziționarea a patru sisteme de apărare antiaeriană Oerlikon GDF 103.
Contractul, în valoare de 328 de milioane de euro, este o premieră pentru România, care nu a mai cumpărat până acum echipamente militare de la Rheinmetall.
Primele două sisteme vor fi livrate în următorii doi ani, iar celelalte două în următorii trei ani.
„Această comandă importantă din partea guvernului român ne întărește prezența în Europa centrală și subliniază rolul pe care Rheinmetall îl are ca producător de sisteme de apărare antiaeriană”, a declarat Armin Papperger, președintele consiliului de administrație al companiei germane.
„Decizia de achiziție va întări capacitățile defensive ale NATO și Uniunii Europene pe flancul estic”, a adăugat acesta.
Producătorul german este deja prezent în România prin intermediul unui hub din Satu Mare, unde realizează activități de mentenanță pentru vehiculele militare.
Achiziția de sisteme de apărare antiaeriană de către România vine în contextul preocupărilor crescute ale țării cu privire la securitatea sa, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia.
România este membră a NATO și a Uniunii Europene și are o politică de securitate bazată pe parteneriat cu cele două organizații.
Achiziția de sisteme de apărare antiaeriană de la Rheinmetall este o dovadă a angajamentului României de a-și consolida capacitățile defensive și de a contribui la securitatea regională.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere Noul Cod Silvic, adoptat prin Legea nr. 331/2024 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2025. Acesta introduce noi măsuri pentru protejarea mediului, dar și sancțiuni dure pentru a combate tăierea ilegală a lemnelor. Citește și: Noi reglementări în […]