Romania bunului simț – Gabriela Firea sancționată de CNCD pentru atacul asupra lui Iohannis pe motiv ca nu are copii
Miercuri, membrii Colegiului director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii au decis în unanimitate că afirmațiile doamnei Gabriela Vranceanu Firea, senator in Parlamentul Romaniei, facute in cadrul conferintei de presa de la sediul Partidului Social Democrat, din data de 7 noiembrie 2014, prin care aceasta l-a atacat pe Klaus Iohannis pe motiv ca nu are copii, sunt discriminatorii și incalca dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situației familiale.
Potrivit comunicatului CNCD, “reclamatei i s-a aplicat sanctiunea contraventionala a avertismentului”. De asemenea, Colegiul director al instituției condamnă public astfel de declaratii, considerandu-le ca fiind discriminatorii si reiterează apelul catre persoanele care dețin functii publice sau sunt formatori de opinie in societate sa promoveze un comportament si un limbaj nediscriminatoriu, precum si sa ia atitudine față de eventualele incalcari ale principiului egalității de șanse.
„Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 19.11.2014, a adoptat urmatoarea hotarare:
Afirmatiile doamnei Gabriela Vranceanu Firea, care au stat la baza deciziei CNCD :
‘(…) Nu esti un om complet fara sa cresti un copil (…)’
(…) ‘Eu va spun sincer ca am prieteni de familie care nu au putut avea in mod natural, biologic, copii din motive de sanatate si au infiat (…) pentru ca un parinte este mult atent, mult mai sensibil, la viata celor din jur pentru ca se gandeste la propri copii. Un om, din punctul meu de vedere, este mult mai bun la suflet atunci cand creste un copil de la primele zile pana la maturitate. Sunt niste etape ale vietii pe care un om fara copii, un om care traieste intr-o casa rece, fara sa se auda ganguritul bebelusilor, primii pasi, primele note de la scoala, nu are cum sa le simta. Si iti marcheaza psihologic intreaga existenta acest fapt.’ (…)
(…) ‘poti sa infiezi un copil, daca vrei sa ai o familie completa din toate punctele de vedere’ (…)
(…) ‘In toate statele civilizate cei care doresc sa ajunga presedinti provind din familii complete, sunt casatoriti, au copii, au nepoti, au trecut prin toate etapele vietii. Toate familiile din Romania nu au aceste aspiratii sa ne conduca pe noi toti ceilalti, romanii, laolalta’ (…)
La intrebarea unui jurnalist prezent la conferinta de presă – ‘Deci asta ar fi un defect pentru un viitor presedinte?’, doamna senator a raspuns: ‘Categoric’.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Rețeaua de canalizare din comuna Valea Lungă va fi extinsă. Primăria a primit acordul din partea APM Alba
Rețeaua de canalizare din comuna Valea Lungă va fi extinsă. Primăria a primit acordul din partea APM Alba Agenția Pentru Protecţia Mediului Alba a decis, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul sedinţei CAT din data de 12.11.2024, ca proiectul „Extindere rețea de canalizare în Comuna Valea Lungă, sat Valea Lunga și sat Lunca”, nu […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 5 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Sportacum 3 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 57 de minute
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României