Romania bunului simț – Gabriela Firea sancționată de CNCD pentru atacul asupra lui Iohannis pe motiv ca nu are copii

Gabriela-Firea-2Miercuri, membrii Colegiului director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii au decis în unanimitate că afirmațiile doamnei Gabriela Vranceanu Firea, senator in Parlamentul Romaniei, facute in cadrul conferintei de presa de la sediul Partidului Social Democrat, din data de 7 noiembrie 2014, prin care aceasta l-a atacat pe Klaus Iohannis pe motiv ca nu are copii, sunt discriminatorii și incalca dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situației familiale.

Potrivit comunicatului CNCD, “reclamatei i s-a aplicat sanctiunea contraventionala a avertismentului”. De asemenea, Colegiul director al instituției condamnă public astfel de declaratii, considerandu-le ca fiind discriminatorii si reiterează apelul catre persoanele care dețin functii publice sau sunt formatori de opinie in societate sa promoveze un comportament si un limbaj nediscriminatoriu, precum si sa ia atitudine față de eventualele incalcari ale principiului egalității de șanse.

ELIT

„Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 19.11.2014, a adoptat urmatoarea hotarare:

Afirmatiile doamnei Gabriela Vranceanu Firea, care au stat la baza deciziei CNCD :

‘(…) Nu esti un om complet fara sa cresti un copil (…)’

(…) ‘Eu va spun sincer ca am prieteni de familie care nu au putut avea in mod natural, biologic, copii din motive de sanatate si au infiat (…) pentru ca un parinte este mult atent, mult mai sensibil, la viata celor din jur pentru ca se gandeste la propri copii. Un om, din punctul meu de vedere, este mult mai bun la suflet atunci cand creste un copil de la primele zile pana la maturitate. Sunt niste etape ale vietii pe care un om fara copii, un om care traieste intr-o casa rece, fara sa se auda ganguritul bebelusilor, primii pasi, primele note de la scoala, nu are cum sa le simta. Si iti marcheaza psihologic intreaga existenta acest fapt.’ (…)

(…) ‘poti sa infiezi un copil, daca vrei sa ai o familie completa din toate punctele de vedere’ (…)

(…) ‘In toate statele civilizate cei care doresc sa ajunga presedinti provind din familii complete, sunt casatoriti, au copii, au nepoti, au trecut prin toate etapele vietii. Toate familiile din Romania nu au aceste aspiratii sa ne conduca pe noi toti ceilalti, romanii, laolalta’ (…)

La intrebarea unui jurnalist prezent la conferinta de presă – ‘Deci asta ar fi un defect pentru un viitor presedinte?’, doamna senator a raspuns: ‘Categoric’.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

17 ianuarie 2021, 21 de ani de la moartea lui Ion Rațiu, politicianul al cărui papion a devenit simbolul democrației

*”Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge, ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine“,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

10 Comentarii

Horea 19 noiembrie 2014 at 15:23

„‘poti sa infiezi un copil, daca vrei sa ai o familie completa din toate punctele de vedere”

Usor de spus!
Suprize mari si neplacute pot crea, parintilor adoptivi, acesti copii adoptati.

Albaiulean 19 noiembrie 2014 at 15:39

Uite cine vorbeste….! Firea care a fost maritata de 2 ori….Oare ea si Pontulica au trimis corpul de control al primului ministru imediat dupa turul 1 la Sibiu sa verifice daca Iohanis a facut vreo ilegalitate ?Dar sasul Iohanis a lucrat corect si ciuma rosie a fost taxata la 16.11.2014.Si preotii ce incitau ca trebuie votat doar un ortodox ar trebui curatati ca sda se invete minte !Felicitari sincere lui Iohanis !

Bula 19 noiembrie 2014 at 16:12

Firea regereta ca nu e in timpul comunismului cind trasai omului directive depre de cite ori ai voie sa iesi cu masina duminicile sau cite zile pe saptaminaiti regulezi nevasta pentru a produce cit mai multi viitori servanti comunisti.Dupa mintea ei de pasare faptul ca era in ” camapanie electorala”, scuza orice!

Vranceanka "Fierea" 19 noiembrie 2014 at 22:09

Asta e ca si cand ai afirma ca toate blondele … „e proaste”! Ceea ce „fierea” e dar e o jignire adusa blondelor!
S-a trezit si tzatza Gaby sa faca politica, ar trebui sa se ia de mana cu pitzi Miha-Mih si sa defileze la paradele lui Mazare!

alexandru 19 noiembrie 2014 at 23:06

keep calm , trompeta asta a pus umarul la victoria lui johannis.tot c a facut a fost in defavoarea lui ponta.
dragnea, sova, firea si vanghelie au sabotat familia sarbu.
iar unul din cei enumerati este omul serviciilor secrete.nu pot sa va spun ca se supara zoli de la tehnic.

dolfi 19 noiembrie 2014 at 23:17

cîcat… s-a trezit o buhă spoită și sloboză la gură să critice… ea care n-a fost in stare sa tina un barbat langa ea…
Mă bucur că și ea, a marcat negativ intr-un mod definitiv pesedeul… Nici ăl mai scump detergent nu-i mai spală…

sateanu 20 noiembrie 2014 at 7:12

tupeista asta care nu are cei sapte ani … ar trebuie sa isi depuna DEMISIA, dar o intereseaza CIOLANUL

albaiulian 20 noiembrie 2014 at 9:11

E moldoveanca….,, ce vreti!? atata stie ! Pacat ca in senat ajung toate rebuturile.

un alegator 20 noiembrie 2014 at 21:54

Ia uite-o si pe zdreanta asta! Dar nea` Nelu al vostru, a fost bun fara copii atatia amar de ani in fruntea tarii? Nici nu ma mir ca ati luat-o la asa scor, cu atatea „aratari” prin partid, gen firea, mazare, vanghelie…

Băselu şpriţurelu 21 noiembrie 2014 at 8:46

Ia uite bă’ şi la Firea asta, ce o mîncă în freză,

„… mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, daca nu e atentă…”
Hopa, iar m-a luat gura pe di’nainte, poate se sesizează ăştia şi mă sancţionează şi pe mine pentru şantaj !

Comentariile sunt oprite