România, a treia în lume în privința deficitului de personal. Specialiștii pleacă din țară, iar firmele nu mai au pe cine să angajeze

România fără angajaţi. Țara noastră este a treia în lume în privința deficitului de personal.

Ne-au plecat specialiștii din țară, iar firmele nu mai au pe cine să angajeze. La ușile companiilor nu mai așteaptă nimeni cu CV-ul în mână. Șefii încearcă să pună la punct strategii prin care să îi rețină pe angajați pe termen lung. Totul pentru ca afacerea lor să resimtă cât mai puțin criza de forţă de muncă.

Șefii companiilor din România fac strategii ca să-şi păstreze angajaţii, îngrijoraţi de exodul specialiştilor.

Facilități pe care, mai ales tinerii cu vârste între 18 și 34 de ani, le apreciază și le caută atunci când își aleg job-ul.

Specialiștii în resurse umane spun că tendința este într-o continuă creștere în ultimii 4 ani, iar salariul a ajuns să nu mai fie o componentă primordială în alegerea sau păstrarea unui loc de muncă.

România este, la ora actuală, pe locul 3 în lume în ceea ce privește deficitul de personal, cu 72 de procente. Pe locul doi se află Taiwan, cu 73 de procente, iar prima în clasament e Japonia, cu 89 de procente. Statistica arată că, la fiecare 9 minute, un specialist părăsește țara.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Don Costello 16 mai 2018 at 10:24

Dacă oferă “minimul pe economie “!!!

Don Costello 16 mai 2018 at 10:24

Aduc vietnamezi! !!

spetsnaz 16 mai 2018 at 10:32

Deficit de personal ??? ??? Stai sa-nceapa un razboi,…sa vezi ce beton,…o fi atunci !!! Maximmm….

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...