Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

ROADPOL Speed, în Alba: Aproape 900 de șoferi depistați că nu au respectat limita legală de viteză. Acțiune a poliției pentru reducerea accidentelor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ROADPOL Speed, în Alba: Aproape 900 de șoferi depistați că nu au respectat limita legală de viteză. Acțiune a poliției pentru reducerea accidentelor

În ultima săptămâna, polițiștii rutieri au participat la operațiunea ROADPOL Speed, o inițiativă pentru reducerea accidentelor rutiere și protejarea participanților la trafic. Au fost depistați 878 de conducători care nu au respectat limita legală, dintre care 10 au rămas fără permis de conducere.

În perioada 15-21 aprilie, polițiștii rutieri din Alba au desfășurat operațiunea ROADPOL Speed, o inițiativă a Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL) menită să combată excesele de viteză și să îmbunătățească siguranța rutieră. Această operațiune face parte din eforturile continue ale autorităților pentru reducerea accidentelor rutiere și protejarea vieților participanților la trafic.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au folosit, la intensitate maximă, aparatele radar din dorate și au depistat 878 de conducători auto care nu au respectat limita legală de viteză. Față de 10 dintre aceștia, complementar sancțiunii, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere. Dintre aceștia, 8 au depășit limita legală cu peste 50 de kilometri/oră, iar doi cu peste 70 de kilometri/oră.

Citește și: Accident între două mașini la intersecția autostrăzii A10 cu A1: Intervin pompierii din Sebeș

Un moment de referință în cadrul acestei operațiuni a fost ziua de 19 aprilie, în care s-a desfășurat acțiunea „Speed Marathon”. În această zi, polițiștii au depistat 206 conducători auto care au călcat prea tare pedala de accelerație.

Acest eveniment emblematic este organizat anual de către Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere și reprezintă cea mai amplă campanie de aplicare a legii împotriva vitezei. Scopul principal al „Speed Marathon” este conștientizarea publicului cu privire la riscurile asociate vitezei excesive și promovarea unei conduite responsabile în trafic.

Reamintim faptul că, în România, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.

Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

În acest context, recomandăm conducătorilor auto, următoarele:

• Respectați limitele de viteză!
• Conduceți preventiv!
• Evitați conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive!
• Folosiți centurile de siguranță, pentru reducerea riscului de vătămare în caz de accident!
• Mențineți distanța de siguranță, păstrați întotdeauna o distanță adecvată față de vehiculul din față pentru a evita coliziunile în caz de frânare bruscă!
• Fiți atenți la condițiile meteo și de drum! Fiți vigilenți și adaptați viteza în funcție de condițiile meteo și de starea drumului!
• Respectați regulile de circulație!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea