RMGC dă o şansă culturii şi vieţii de zi cu zi la Roşia Montană

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Stimate domnule Ministru,
În numele comunităţii din Abrud vă felicit pentru susţinerea relansării economice şi sociale a zonei, prin decizia de a da certificat de descărcare de sarcină arheologică pentru masivul Cârnic.
Sunt de aceeaşi părere cu dumneavoastră că nu poţi ţine investitorii 11 ani fără să iei o decizie. Datorită dialogului cu dumneavoastră compania Roşia Montană Gold Corporation a hotărât să aloce 70 de milioane de dolari pentru patrimoniul de la Roşia Montană. Aceşti bani se adaugă altora pe care compania RMGC i-a direcţionat spre şcoli, lăcaşe de cult şi alte activităţi şi evenimente care au avut drept scop promovarea tradiţiilor acestei zone. Sunt un om călit în mineritul de la Roşia Poieni şi cred că un minerit responsabil la Roşia Montană poate aduce beneficii nu doar acestei comune, ci şi oraşului Abrud şi altor localităţi din apropierea proiectului minier. Am văzut preocuparea acestei companii pentru o dezvoltare durabilă şi cred cu tărie că mineritul este şansa zonei şi a oamenilor de aici la o viaţă mai bună, la punerea în valoare a patrimoniului, a tradiţiilor şi istoriei acestor locuri unde s-a făcut minerit din tată-n fiu. Cred că decizia dumneavoastră de a ţine cont de părerile specialiştilor şi nu de cele emoţionale este una corectă şi respectă dorinţa comunităţii locale.
Statul roman ar trebui să dea undă verde investiţiei miniere de la Roşia Montană pentru că aşa vor fi bani şi pentru patrimoniu, şi pentru mediu, iar zona va prospera din nou.
Cu stimă şi respect,
Ioan Tiberiu RAŢIU, primarul oraşului Abrud

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419