RMGC continuă procedurile de autorizare a proiectului Roşia Montană conform prevederilor legale
Compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) confirmă decizia Curţii de Apel din Alba Iulia de a admite irevocabil o cerere înaintată de trei ONG-uri de anulare a hotărârii luate în 2009 de Consiliul Local al Comunei Roşia Montană, care a validat procedura de vot cu privire la planul de urbanism general (PUG) al comunei şi planul de urbanism zonal (PUZ) pentru Zona de dezvoltare industrială Roşia Montană, din 2002. Hotărârea Curţii de Apel din Alba Iulia nu se aplică deciziilor Consiliului Local al Comunei Roşia Montană de a adopta documentaţia urbanistică – PUZ şi PUG – în 2002, care este în continuare valabilă şi legală.
RMGC va analiza implicaţiile deciziei Curţii în momentul în care va fi comunicată motivaţia care a stat la baza deciziei.
RMGC confirmă faptul că procedurile de autorizare actuale, care se află într-un stadiu avansat, vor continua potrivit prevederilor legale. Mai mult, noua documentaţie de urbanism pentru proiectul Roşia Montană este într-o fază avansată, având 19 din 22 de aprobări primite până în prezent. Aprobările finale vor duce la eliberarea unui nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Comunităţile locale în mijlocul cărora urmează să se dezvolte proiectul minier au iniţiat, la rândul lor, procedurile pentru un nou Plan de Urbanism General (PUG) pentru respectivele localităţi.
„Tot mai mulţi analişti recunosc beneficiile proiectului Roşia Montană pentru economia românească şi faptul că în ziua de astazi un proiect minier responsabil se poate face numai cu deplina respectare a legislaţiei româneşti şi europene şi prin folosirea celor mai bune practici disponibile. Suntem gata să construim prima mină modernă care va crea mii de locuri de muncă în România, pentru români,” a declarat Dragoş Tănase, director general al RMGC.
Pornind de la un preţ al aurului de 900 de dolari / uncie, proiectul minier de la Roşia Montană aduce peste 4 miliarde de dolari în economia României, în mod nemijlocit, ceea ce va duce la o contribuţie totală potenţială la PIB-ul României de 19 miliarde USD incluzând efectele de multiplicare, conform estimărilor din 2010 ale specialiştilor britanici de la Oxford Policy Management. În prezent, preţul aurului este de aproximativ 1600 USD/ uncie. De asemenea, proiectul va genera mii de locuri de muncă, respectând legislaţia de mediu din România şi Uniunea Europeană şi contribuind cu 140 de milioane USD la conservarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural din Roşia Montană şi din România.
comunicat de presă RMGC
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
VIDEO | Donald Trump, președintele ales al SUA: Vreau să opresc delirul transsexualilor! Voi semna decrete pentru a exclude persoanele transgender din armată, școli primare, colegii și licee
VIDEO | Donald Trump, președintele ales al SUA: Vreau să opresc delirul transsexualilor! Voi semna decrete pentru a exclude persoanele transgender din armată, școli primare, colegii și licee Donald Trump, preșesedintele ales al Statelor Unite ale Americii, a anunțat măsurile pe care dorește să le ia încă din prima zi la Casa Albă, din 20 […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana