Rămâi conectat

Actualitate

Risc însemnat de avalanșă la peste 1.800 de metri în Munții Bucegi și Făgăraș, valabil până joi seara

Ziarul Unirea

Publicat

în

La altitudinea de peste 1.800 de metri, în Munții Bucegi și Făgăraș (versantul nordic), există un risc însemnat de producere de avalanșe, avertizarea fiind valabilă până joi la ora 20.00, potrivit meteorologilor.  

avalansaÎn județul Sibiu este vizată zona turistică Bâlea, aflată la peste 2.000 de metri, în Munții Făgăraș, unde zăpada măsoară 1,24 metri. Tot aici se află singurele construcții de gheață din România — un hotel, câteva igluuri și o biserică. Accesul la Bâlea Lac se face doar cu telecabina, costul unui drum dus-întors este de 60 de lei, de persoană.

„Pe pante suficient de înclinate, declanșările de avalanșe sunt posibile chiar și la supraîncărcări slabe, iar spontan sunt posibile avalanșe medii și chiar mari”, se arată în Buletinul nivometeorologic emis de Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu.

La altitudinea de sub 1.800 de metri în Munții Făgăraș și Bucegi, riscul de producere de avalanșe este redus, de gradul unu pe o scară de la unu la cinci, potrivit Agerpres. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea