Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultatul licitației pentru salubrizarea municipiului Alba Iulia va fi decis de Curtea de Apel

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Contractul pentru salubrizarea municipiului Alba Iulia rămâne în continuare în stand-by. Câștigătorul licitației, desemnat de primărie, nu își poate începe munca deoarece anunțarea oficială a rezultatului este din nou amânată de reprezentanții firmei Salprest care, după recentul eșec repurtat la ultima contestație depusă la CNSC, așteaptă o soluție favorabilă de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de SC SALPREST ALBA SRL şi de SC BRANTNER SERVICII ECOLOGICE SA, cu sediul în Cluj Napoca (n.r. un alt ofertant nemulțumit de rezultatul licitației), în contradictoriu cu autoritatea contractantă MUNICIPIUL ALBA IULIA. Dispune continuarea procedurii de atribuire în cauză de la comunicarea prezentei. Prezenta decizie este obligatorie pentru părţi. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia CNSC nr, 2170/C11/1996/1998 din data de 20.06.2013.

Așteptându-se probabil la un astfel de răspuns (după ce apelase de două ori deja la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor), reprezentantul Salprest cheamă în judecată primăria, în contencios administrativ, dosarul fiind înregistrat, la începutul lunii iunie, la Curtea de Apel Alba Iulia care va pronunța o soluție săptămâna viitoare.

Licitația pentru delegarea de gestiune prin concesionare a serviciului public de salubrizare a fost relansată în data de 25 august 2012, după ce Primăria Municipiului Alba Iulia a fost obligată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) să modifice Caietul de sarcini iar valoarea estimată a contractului ce se va încheia pe 3 ani este de 23.519.445 de lei (aproximativ 5,2 milioane de euro).

Ofertanții au fost: Polaris M Holding Constanța, Rosal Grup SA București, Drusal SRL Baia Mare, Brantner Servicii Ecologice Cluj și Salprest Ocna Mureș.

În luna ianuarie 2013, comisia de licitație a hotărât atribuirea serviciului în baza punctajului către SC Polaris M Holding S.R.L dar procedura de atribuire a fost prelungită de două contestații depuse de Salprest, una în data de 25 ianuarie, a doua la mijlocul lunii aprilie iar a treia în data de 15 mai a.c.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea