Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultatele parţiale la simulările Evaluării Naţionale 2014, în judeţul Alba. Pe surse: note bune la română şi slabe la matematică

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultatele parţiale la simulările Evaluării Naţionale 2014 au fost aflate pe surse.

Marţi şi miercuri în judeţul Alba au avut loc simulările Evaluării Naţionale 2014, la limba şi literatura română şi la matematică. Până în momentul de faţă, în judeţul Alba s-au corectat 60% din lucrările la română şi 30% din lucrările la matematică.

La limba şi literatura română, 15,7% din elevi au luat note între 6-7, 19,11% au obţinut note între 7 şi 8, note între 8 şi 9 au obţinut  18%, iar note peste 9 au luat 11%. Amintim faptul că la limba română au fost corectate până vineri, 21 februarie 60% dintre lucrări.

Notele au fost mult mai slabe la matematică, între 5-6 au luat 10%, note între 6-7 au obţinut 9%, între 7-8 au obţinut 6% dintre elevi, note între 8-9 tot 6%, note peste 9 au obţinut peste 2,5%, şi doar 1% au obţinut note de 10. Amintim faptul că la matematică au fost corectate până vineri, 21 februarie 30% dintre lucrări.

Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie. Ministerul Educaţiei arată că simulările au ca scop pe de o parte  familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. La simulare atmosfera a fost la fel ca şi la examen, în sălile de clase fiind montate camere de supraveghere.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog.

Ministerul Educaţiei a decis ca începând din 2014 media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea