Rezultatele parţiale la simulările Evaluării Naţionale 2014 au fost aflate pe surse.
Marţi şi miercuri în judeţul Alba au avut loc simulările Evaluării Naţionale 2014, la limba şi literatura română şi la matematică. Până în momentul de faţă, în judeţul Alba s-au corectat 60% din lucrările la română şi 30% din lucrările la matematică.
La limba şi literatura română, 15,7% din elevi au luat note între 6-7, 19,11% au obţinut note între 7 şi 8, note între 8 şi 9 au obţinut 18%, iar note peste 9 au luat 11%. Amintim faptul că la limba română au fost corectate până vineri, 21 februarie 60% dintre lucrări.
Notele au fost mult mai slabe la matematică, între 5-6 au luat 10%, note între 6-7 au obţinut 9%, între 7-8 au obţinut 6% dintre elevi, note între 8-9 tot 6%, note peste 9 au obţinut peste 2,5%, şi doar 1% au obţinut note de 10. Amintim faptul că la matematică au fost corectate până vineri, 21 februarie 30% dintre lucrări.
Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie. Ministerul Educaţiei arată că simulările au ca scop pe de o parte familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. La simulare atmosfera a fost la fel ca şi la examen, în sălile de clase fiind montate camere de supraveghere.
Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog.
Ministerul Educaţiei a decis ca începând din 2014 media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.
3 Comentarii
la ce profesori avem, sa zica „merci” daca au luat note de trecere
Pt. tanti ma-ta repetenta
Deci de vina sunt profesorii?Asta poate sa zica doar un analfabet , un corigent sau repetent (fost sau actual),unul caruia nu i-a placut scoala.Caci , daca i-ar fi placut , ar stii sa-i aprecieze pe cei care petrec mai mult timp cu copiii nostrii decat petrecem majoritatea parintilor.
Ce comod ar fi ca numai profesorii sa se ocupe de copii ! Parintii uita adesea de ei, nu-i mai baga in seama si cred ca daca le asigura traiul zilnic e suficient. Copilul are in camera calculator, televizor,telefon. Cum credeti ca-si face temele ??? Mama si tata doar il intreba „ti-ai invatat ?” si cu asta basta. Vor note mari, fara efort, fara implicare, fara munca, fara raspunderea indiferentei lor.
Copilul meu este luat „la misto” : mai, ma-ta te verifica la lectii ? ha, ha, ha !!!. Insa acestia sunt doar niste biete fiinte….
Bineinteles, asta nu este valabil pentru toti (din fericire !)
Comentariile sunt oprite