Ziarul Unirea

Rezultate TITULARIZARE 2016. Ministerul Educației a publicat notele candidaților

Rezultatele la Titularizare 2016. Ministerul Educației a publicat, miercuri, notele candidaților la concurs.

rezultate-titularizareContestaţiile vor fi înregistrate în perioada 27-28 iulie la sediile IȘJ, urmând ca rezultatele finale să se afişeze în 3 august.

Click AICI pentru a vedea notele candidaților din Alba

ELIT

Click AICI pentru a vedea notele candidaților pe județe

UPDATE: În Alba, doi profesori au obținut nota 10 la proba scrisă a concursului de titularizare în învățământ, iar 70 la sută dintre candidați au obținut peste nota 5.00, potrivit rezultatelor publicate miercuri.

Ambele note de 10 au fost obținute de candidați care au susținut proba scrisă la matematică. Este vorba de Nicolae Petru Furdui, din comuna Sohodol, și Antonela Emilia Mateiu, originară din Simera, județul Hunedoara.

Potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Alba, 105 de lucrări au fost notate cu note între 1 și 4,99, iar 126 de candidați au primit note între 5 și 6,99, în vreme ce 122 de profesori, note între 7 și 10.

Candidații din Alba au susținut proba scrisă a concursului la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, respectiv la Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia.

Un candidat a fost eliminat după ce a încercat să copieze, iar 25 s-au retras din examen, înainte de terminarea probei, din motive personale. Candidatul eliminat a susținut proba la limba și literatura (învățământ preșcolar).

Durata de redactare a lucrărilor a fost de patru ore, între 10.00 și 14.00, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore doar în cazul candidaţilor cu deficienţe.

La nivelul județului Alba sunt disponibile, în acest an, 747 de posturi, dintre care 299 sunt posturi cu normă întreagă.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 8 şi 9 august. Transformarea posturilor şi actualizarea listei posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată rămase neocupate va avea loc pe 10 august.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată are loc în perioada 26-29 august 2016. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră sunt programate în perioada 11-29 august.

În perioada 16-25 august se desfăşoară detaşarea la cerere sau în interesul învăţământului, etapă de mobilitate la care poate participa doar personalul didactic titular (anagajat pe perioada nedeterminată). Cadrele didactice care, în perioada 13-20 mai 2016, nu au depus cereri de înscriere pentru detaşare la cerere, au această posibilitate în zilele de 16 şi 17 august, prin concurs specific.

Potrivit Ministerului Educaţiei, concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar presupune promovarea unei probe practice sau inspecţii speciale la clasă şi a probei scrise. Astfel, doar candidaţii care au obţinut minimum nota 5 (cinci) la inspecţia specială la clasă sau la proba practică pot participa la proba scrisă. În vederea ocupării posturilor didactice/catedrelor vacante pe perioadă nedeterminată (titularizabile), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba practică în profilul postului, cât şi la proba scrisă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419