// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Rezultate preliminare raportate de Cupru Min SA pentru 2017 – un an cu importante creșteri ai mai multor indicatori economici și cu finalizarea unui amplu proces de investiții

Miercuri, 3 ianuarie, Consiliul de Administrație și conducerea executivă a S.C. Cupru Min S.A. a dat publicității un comunicat de presă în care anunță rezultate remarcabile obținute în 2017 de această societate de stat aflată în subordinea Ministerului Economiei.

,,Compania Cupru Min SA a evaluat datele preliminare privind realizarea indicatorilor financiari și de producție și este în măsură să anunțe că anul 2017 a fost anul unor creșteri importante. Veniturile totale ale companiei au crescut cu 35.8% față de 2016, iar capitalurile proprii cu peste 55%. Veniturile din exploatare/angajat au crescut cu 34%.

Prin raportare la anul 2016, în 2017 volumul de descopertă realizat în cariera de la Roșia Poieni a fost de 137%, ceea ce înseamnă o masă miniera de 1.725.000 tone. Realizările la descoperta de investiție au fost chiar mai mari, reprezentând 146.7% din volumul anului 2016. S-au pus astfel bazele creșterii producției și în 2018. Remarcabilă este creșterea de productivitate: din cele 38.300 tone de concentrat de cupru s-au obținut 8.010 tone de cupru pur, față de 7.800 în 2016, la un volum de 37.846 t de concentrat. Este pentru prima dată în istoria societății când e depășită cota de 8000 tone de cupru.

Un moment determinant pentru dezvoltarea viitoare a companiei l-a reprezentat organizarea cu succes a licitației internaționale pentru vânzarea concentratului de cupru, în condiții de transparență și la standarde recunoscute pe plan mondial. Procedura a oferit companiei un contract avantajos pe doi ani, care generează venituri suplimentare de peste 10 milioane de dolari față de vechiul contract și o relație comercială cu unul dintre giganții cuprului la nivel mondial.

În 2017 am derulat și încheiat un amplu proces de investiții în prima etapă a procesului tehnologic – decopertare, extragere minereu și transport. Patrimoniul tehnic al societății s-a îmbogățit cu utilaje și echipamente de ultimă generație, unele fiind singurele de acest gen din România, care permit reducerea costurilor simultan cu creșterea producției.

În 2018 Cupru Min va lansa a doua etapă de investiții urmărind modernizarea Secției de flotație din Uzina de preparare. Tot în 2018 societatea va  finaliza construcția Stației de neutralizare a apelor acide, importantă investiție în protecția mediului.”

Compania Cupru Min SA s-a înființat în 1977, are în jur de 540 de angajați și deține aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

Ovidiu CULDA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419