Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Rezultate Olimpiada Națională de Limba și Literatura română: O elevă din Alba Iulia și un elev din Sebeș, premii speciale la secțiunea „Lectura ca abilitate de viață”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

O elevă din Alba Iulia și un elev din Sebeș au obținut premii speciale la secțiunea „Lectura ca abilitate de viață”, în cadrul Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura română, etapa națională, desfășurată în perioada 22-26 aprilie, la Bușteni.

PER ASPERA AD ASTRA – „A citi înseamnă a învăța. E o formă de experiență sau, mai bine zis, un multiplicator pentru experiențele noastre: căci dacă ne-am mărgini la ceea ce putem trăi sau vedea în jurul nostru într-o viață de om, am fi foarte săraci.” Nicolae Manolescu

În perioada 22-26 aprilie 2019 s-a desfășurat la Bușteni etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura română, incluzând cele două secțiuni: Secțiunea A-Limbă și literatură română și Secțiunea B-Lectura ca abilitate de viață. Lotul județului Alba a fost reprezentat, la cele două secțiuni, de șapte elevi: Secțiunea A: clasa a IX-a, eleva POP Alexandra de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Alba Iulia; clasa a X-a, eleva  LĂZĂRESCU Adelina de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia; clasa a XI-a, eleva STOICA Lavinia de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Alba Iulia, iar la clasa a XII-a elevii ROTTA Sorana de la Colegiul Național „Lucian Blaga”, Sebeș și Bodea Alexandru de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia.

La Secțiunea B, nivel 3 (clasele IX-X) județul nostru a fost reprezentat de eleva CIULE Alexandra de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, iar la nivel 4 (clasele XI-XII) de elevul BĂDILĂ Timotei de la Colegiul Național „Lucian Blaga”, Sebeș.

În contextul olimpiadei naționale, elevii au demonstrat că lectura este o abilitate  de viață, o modalitate de a se simți mereu acasă, este o cale de întoarcere spre sine și spre ceilalți și, nu în ultimul rând, lectura reprezintă calea spre lumină și desprinderea de mulțime. Toți au demonstrat, dincolo de dragostea lor pentru carte, ambiție, perseverență, seriozitate, responsabilitate și au vrut să fie cei mai buni.

Lupta pentru locurile de pe podium a fost una deosebit de grea, pentru toți participanții din țară. S-au reunit la Bușteni în Săptămâna luminată cei mai buni dintre cei buni: unii cu experiența anilor anteriori la această olimpiadă, alții începători, însă la fel de profesioniști. Odată ajuns în această competiție, ești considerat învingător, diferențierea elevilor fiind deosebit de sensibilă.

Lotul județului Alba a obținut două premii speciale la Secțiunea B a acestei olimpiade, prin elevii: CIULE Alexandra de la Colegiul Național Militar „|Mihai Viteazul”-88 puncte, profesor coordonator Cosmina Mircea, Alba Iulia și elevul BĂDILĂ Timotei de la Colegiul Național „Lucian Blaga”, Sebeș-84,50 puncte, profesor coordonator Grosu Monica.

Și la Secțiunea A elevii noștri au obținut rezultate deosebit de frumoase, situându-se în prima jumătate a clasamentului: BODEA Alexandru de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia-80 puncte, Lăzărescu Adelina de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia-79 puncte, ambii coordonați de profesor Simona Mureșan, STOICA Lavinia de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”-71,50 puncte, prof.coordonator Carmen Busuioc, ROTTA Sorana de la Colegiul Național „Lucian Blaga”, Sebeș-71 de puncte, prof.coordonator Georgeta But și POP Alexandra de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Alba Iulia-64,75 puncte, prof.coordonator Mioara Cerbu.

Felicitări tuturor! Suntem mândri de voi!

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupa 0 negativ. ”Pacienți cu diverse afecțiuni grave au nevoie de transfuzie pentru a supraviețui”

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupa 0 negativ. ”Pacienți cu diverse afecțiuni grave au nevoie de transfuzie pentru a supraviețui” Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat marți, 15 mai 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupa 0 negativ. ”În județul Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea