Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Rezultate finale Evaluare Națională 2017, în Alba: Cinci elevi au obținut 10 la matematică; cea mai mare creștere, la limba română, de 1,2 puncte

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alți cinci elevi din Alba au obținut note de zece la proba la matematică, din cadrul Evaluării Naționale, după contestații, în vreme ce cea mai mare creștere în urma recorectării lucrărilor s-a înregistrat la limba română.

Inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Alba, Monalisa Borza, a declarat, vineri, că 212 elevi au depus contestații, iar în urma recorectării lucrărilor 125 de note au crescut, 77 de note au scăzut, iar alte 10 note s-au menținut.

Cea mai mare creștere a fost la limba și literatura română, de 1,2 puncte, iar cea mai mare scădere a fost de 0,7 puncte, la matematică, potrivit sursei citate.

De asemenea, alți cinci elevi au obținut note de 10 la matematică, iar astfel numărul celor care au luat nota maximă la această disciplină a ajuns la 112, la nivelul județului. Unul dintre ei, Ștefănuț Denis Tudor, avea zece și la limba și literatura română, iar astfel el este al cincilea elev din județ care a obținut media 10. Nota sa la matematică a crescut, în urma contestațiilor, cu 0,8 puncte.

Citește și FOTO / Elita învățământului din Alba: Poveștile celor patru elevi cu zece pe linie la Evaluarea Națională. Toți aleg Colegiul ”HCC” din Alba Iulia

Numărul elevilor care au luat zece la limba și literatura română a rămas același, doisprezece, și după contestații.

Totodată, procentul celor care au obținut medii peste cinci a crescut de la 79,57% la 79,60%.

În județul Alba au fost examinați 2.460 de elevi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea