Rămâi conectat

Actualitate

Rezultate finale Bacalaureat 2018: Ministerul Educației afișează, luni, notele absolvenților după contestații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultatele finale la Bacalaureat 2018. Ministerul Educației Naționale afișează, luni, 9 iulie, rezultatele la Bacalaureat 2018, după soluționarea contestațiilor, astfel absolvenții de liceu își vor afla notele finale.

Afişarea primelor rezultate s-a făcut în 4 iulie și a fost urmată de depunerea contestaţiilor, în aceeași zi. Între 5 şi 8 iulie au fost soluționate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

În județul Alba au fost organizate șapte centre de examen: La Colegiul ”Dionisie Pop Marțian, Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel”, Colegiul Tehnic ”Apulum”, (în Alba Iulia), Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Național ”Inochenție Micu Clain” Blaj și Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni.

În total, la examen s-au înscris peste 2.400 de candidați.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate, „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Cu alte cuvinte, nota Comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea