Rezultate Evaluare Națională 2015: Edu.ro va publica notele elevilor de clasa a VIII-a la Capacitate
Rezultatele la Evaluarea Națională 2015 vor fi publicate pe portalul MECS, Edu.ro, vineri până la ora 16.00. Media la Capacitate are o pondere de 75 la sută în calculul mediei de admitere la liceu, iar media generală de absolvire a claselor V-VIII contează 25%.
Absolvenții clasei a VIII-a au susținut în perioada 22-24 iunie probele evaluării naționale la limba română, limba maternă și matematică.
La nivel național, din totalul celor 163.394 de elevi înscrişi (323 din promoţiile anterioare), s-au prezentat 159.004 elevi. Au fost eliminaţi din sălile de examen pentru tentativă de fraudă 5 candidaţi. 4.347 de elevi au absentat. Evaluarea Națională 2015 s-a desfășurat fără probleme în județul Alba – atât la limba română cât și la matematică nu au existat tentative de fraudă sau elevi eliminați. La matematică au absentat 60 de absolvenți, iar la limba română 57.
Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeași zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie.
Rezultatele finale după contestații se vor afișa pe 30 iunie.
Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee, împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4-8 iulie.
Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.
Pe 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.
Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2015: SUBIECTELE la limba ROMÂNĂ pentru elevii de clasa a VIII-a
Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia în zilele de 3 și 4 septembrie.
În perioada 9-11 iulie se vor face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6-8 iulie repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.
CALENDAR ADMITERE LICEU 2015
3 iulie 2015 – Afişarea, în fiecare şcoală gimnazială, a listei candidaţilor la liceu, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere
6 iulie 2015 – Eliberarea fişelor de înscriere pentru elevii care solicită să participe la admitere în alt judeţ
6 – 8 iulie 2015 – Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi
3 – 7 iulie 2015 – Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a
3 – 7 iulie 2015 – Introducerea în baza de date computerizata a datelor din fişele de înscriere
4 – 8 iulie 2015 – Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator
14 iulie 2015 – Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 – 2016
15 iulie 2015 – Afişarea în şcolile gimnaziale a rezultatelor/a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în liceele din judeţ
15 iulie 2015 – Afişarea de către liceu a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate
16 iulie – 24 iulie 2015 – Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi
Cum se calculează media de admitere la liceu
Ministerul Educaţiei a decis ca de anul trecut media de admitere să se calculeze ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.
Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)
Unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.
Site-ul admitere liceu la adresa, http://www.admitereliceu.ro/calculati-medie-admitere-liceu, vine în ajutorul dvs.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 10 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 2 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri