Rămâi conectat

Actualitate

Rezultate Evaluare Națională 2015: Edu.ro va publica notele elevilor de clasa a VIII-a la Capacitate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultatele la Evaluarea Națională 2015 vor fi publicate pe portalul MECS, Edu.ro, vineri până la ora 16.00. Media la Capacitate are o pondere de 75 la sută în calculul mediei de admitere la liceu, iar media generală de absolvire a claselor V-VIII contează 25%.

Absolvenții clasei a VIII-a au susținut în perioada 22-24 iunie probele evaluării naționale la limba română, limba maternă și matematică.

rezultate evaluare nationala la Scoala Vasile Goldis4La nivel național, din totalul celor 163.394 de elevi înscrişi (323 din promoţiile anterioare), s-au prezentat 159.004 elevi. Au fost eliminaţi din sălile de examen pentru tentativă de fraudă 5 candidaţi. 4.347 de elevi au absentat. Evaluarea Națională 2015 s-a desfășurat fără probleme în județul Alba – atât la limba română cât și la matematică nu au existat tentative de fraudă sau elevi eliminați. La matematică au absentat 60 de absolvenți, iar la limba română 57.

Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeași zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie.

Rezultatele finale după contestații se vor afișa pe 30 iunie.

Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee, împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4-8 iulie.

Citește și Subiecte Evaluare Națională 2015 la matematică: Elevii de clasa a VIII-a au susținut miercuri ultima probă

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.

Pe 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2015: SUBIECTELE la limba ROMÂNĂ pentru elevii de clasa a VIII-a

Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia în zilele de 3 și 4 septembrie.

În perioada 9-11 iulie se vor face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6-8 iulie repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.

CALENDAR ADMITERE LICEU 2015

3 iulie 2015 – Afişarea, în fiecare şcoală gimnazială, a listei candidaţilor la liceu, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere

6 iulie 2015 – Eliberarea fişelor de înscriere pentru elevii care solicită să participe la admitere în alt judeţ

6 – 8 iulie 2015 – Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi

3 – 7 iulie 2015 – Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a

3 – 7 iulie 2015 – Introducerea în baza de date computerizata a datelor din fişele de înscriere

4 – 8 iulie 2015 – Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator

14 iulie 2015 – Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 – 2016

15 iulie 2015 – Afişarea în şcolile gimnaziale a rezultatelor/a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în liceele din judeţ

15 iulie 2015 – Afişarea de către liceu a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate

16 iulie – 24 iulie 2015 – Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi

Cum se calculează media de admitere la liceu

Ministerul Educaţiei a decis ca de anul trecut media de admitere să se calculeze ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

Site-ul admitere liceu la adresa, http://www.admitereliceu.ro/calculati-medie-admitere-liceu, vine în ajutorul dvs.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea