Rămâi conectat

Ştirea zilei

Subiecte Evaluare Națională 2015 la matematică: Elevii de clasa a VIII-a au susținut miercuri ultima probă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subiectele la Evaluarea Națională la matematică 2015. Elevii de clasa a 8-a  au susținut în 24 iunie ultima probă din cadrul evaluării naționale. Baremele de corectare vor fi afișate pe portalul MECS, Edu.ro, după ora 15.00.

Examenul a început la ora 9.00, iar absolvenții au avut la dispoziție două ore. Luni, elevii au fost examinați la limba și literatura română, iar marți cei aparținând minorităților naționale au susținut evaluarea la limba maternă.

Evaluare Nationala 201501



Evaluare Nationala 201502Evaluare Nationala 201503Evaluare Nationala 201504

Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeași zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie.

Rezultatele finale după contestații se vor afișa pe 30 iunie.

UPDATE: Evaluarea Națională 2015 s-a desfășurat fără probleme în județul Alba – atât la limba română cât și la matematică nu au existat tentative de fraudă sau elevi eliminați.

La proba de miercuri, la matematică, 60 de absolvenți au fost absenți, potrivit inspectorului școlar Alexandra Popa. La limba și literatura română au fost 57 de absenți.

Cum se calculează media de admitere la liceu

Ministerul Educaţiei a decis ca de anul trecut media de admitere să se calculeze ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

Site-ul admitere liceu la adresa, http://www.admitereliceu.ro/calculati-medie-admitere-liceu, vine în ajutorul dvs.

Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee, împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4-8 iulie.

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.

Pe 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.

Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia în zilele de 3 și 4 septembrie.

În perioada 9-11 iulie se vor face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6-8 iulie repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea