Rezultate BACALAUREAT 2014, pe EDU.RO. Promovabilitate mai mare față de 2013 în Alba și la nivel național
Ministerul Educației Naționale a publicat pe EDU.RO rezultatele examenului de BACALAUREAT 2014, iar înaintea contestațiilor promovabilitatea este de 59,22%, după centralizarea a 99,88% din date, cu 3% mai mult faţă de situaţia înregistrată anul trecut.
Situația în județul Alba este și mai optimistă, promovabilitatea fiind de 67,8%, cu 5% mai mult față de situația înregistrată în 2013.
La BAC 2014 au fost eliminați 273 de elevi, dintre care 9 din județul Alba.
Citește și Rezultate BACALAUREAT 2014 în județul ALBA, înainte de contestații. Vezi notele elevilor
Candidații nemulțumiți de note pot depune contestație luni, 7 iulie, între orele 12.00 – 16.00, soluționarea lor are loc în 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în 11 iulie, conform calendarului publicat de MEN.
Cum se rezolvă contestaţiile
Contestaţiile se depun la centrele de examen unde elevii au susţinut examenele. Comisia care recorectează lucrările este condusă de preşedinte – inspector şcolar general/inspector şcolar general adjunct al judeţului în care se organizează centrul. În cazul în care se organizează centre judeţene de contestaţii, inspectorul şcolar numit în calitate de preşedinte trebuie să fie altul decât cei numiţi în comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti. De asemenea, din comisie mai face parte un vicepreşedinte – un inspector şcolar de specialitate; 1 – 2 secretari – informaticieni, inspectori şcolari de specialitate, profesori; membri – profesori evaluatori – câte doi profesori, de regulă cu gradul didactic I,pentru fiecare disciplină şi pentru maximum 100 de lucrări contestate. În situaţii justificate, pot fi numiţi evaluatori şi profesori cu gradul didactic II.
Cât despre picaţi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, le-a trimis o încurajare.
„Rezultatele acestui examen reflectă munca depusă atât de elevi, cât şi de profesori de-a lungul celor patru ani de liceu. Există, desigur, o departajare în funcţie de performanţe, dar este foarte important că elevii care nu au promovat Bacalaureatul în sesiunea de vară vor fi sprijiniţi pentru a obţine performanţă în viitor. Ei nu sunt şi nu trebuie să se simtă abandonaţi”, a declarat Pricopie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Bărbatul din Sântimbru care și-a bătut vecinul cu pumnii în față, REȚINUT de polițiști: Este cercetat pentru amenințare și lovire sau alte violențe
Bărbatul din Sântimbru care și-a bătut vecinul cu pumnii în față, REȚINUT de polițiști: Este cercetat pentru amenințare și lovire sau alte violențe Bărbatul din Sântimbru care și-a bătut vecinul cu pumnii în față, a fost REȚINUT de polițiști pentru 24 de ore și este cercetat pentru amenințare și lovire sau alte violențe. La data […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii