Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Rezultate BACALAUREAT 2014, pe EDU.RO. Promovabilitate mai mare față de 2013 în Alba și la nivel național

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Educației Naționale a publicat pe EDU.RO rezultatele examenului de BACALAUREAT 2014, iar înaintea contestațiilor promovabilitatea este de 59,22%, după centralizarea a 99,88% din date, cu 3% mai mult faţă de situaţia înregistrată anul trecut.

BAC la HCC15Situația în județul Alba este și mai optimistă, promovabilitatea fiind de 67,8%, cu 5% mai mult față de situația înregistrată în 2013.

La BAC 2014 au fost eliminați 273 de elevi, dintre care 9 din județul Alba.

Citește și Rezultate BACALAUREAT 2014 în județul ALBA, înainte de contestații. Vezi notele elevilor

Candidații nemulțumiți de note pot depune contestație luni, 7 iulie, între orele 12.00 – 16.00, soluționarea lor are loc în 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în 11 iulie, conform calendarului publicat de MEN.

Cum se rezolvă contestaţiile

Contestaţiile se depun la centrele de examen unde elevii au susţinut examenele. Comisia care recorectează lucrările este condusă de preşedinte – inspector şcolar general/inspector şcolar general adjunct al judeţului în care se organizează centrul. În cazul în care se organizează centre judeţene de  contestaţii, inspectorul şcolar numit în calitate de preşedinte trebuie să fie altul decât cei numiţi în comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti. De asemenea, din comisie mai face parte un  vicepreşedinte – un inspector şcolar de specialitate; 1 – 2 secretari – informaticieni, inspectori şcolari de specialitate, profesori; membri – profesori evaluatori – câte doi profesori, de regulă cu gradul didactic I,pentru fiecare disciplină şi pentru maximum 100 de lucrări contestate. În situaţii justificate, pot fi numiţi evaluatori şi profesori cu gradul didactic II.

Cât despre picaţi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, le-a trimis o încurajare.

„Rezultatele acestui examen reflectă munca depusă atât de elevi, cât şi de profesori de-a lungul celor patru ani de liceu. Există, desigur, o departajare în funcţie de performanţe, dar este foarte important că elevii care nu au promovat Bacalaureatul în sesiunea de vară vor fi sprijiniţi pentru a obţine performanţă în viitor. Ei nu sunt şi nu trebuie să se simtă abandonaţi”, a declarat Pricopie. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Apel la cetățenii din comuna Șpring din partea primăriței Iulia Stănilă: Ce le propune aceasta să facă înainte de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Apel la cetățenii din comuna Șpring din partea primăriței Iulia Stănilă: Ce le propune aceasta să facă înainte de sărbători Primărița din Șpring, Iulia Stăniă, a făcut un apel către cetățeni pe rețelele de socializare, în care îi roagă să facă câteva lucruri pentru gospodărie, înainte de sărbători, pentru a avea o comună curată și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea