Rămâi conectat

Curier Județean

Rezultate Bacalaureat 2014, la limba română oral, în Alba: Peste 70% dintre utilizatori sunt experimentați. Cele mai bune licee

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

bacalaureat-201408Proba orală la limba română a examenului de Bacalaureat 2014 s-a desfășurat fără probleme în județul Alba. Din totalul celor 2.492 elevi înscriși, 39 nu s-au prezentat. Dintre cei prezenți, 212, adică 8,6% au obținut calificativul mediu, 484 adică 19,7% sunt utilizatori avansați, iar cei mai mulți au obținut cel mai bun calificativ, 71,6%, adică 1.757 – utilizatori experimentați.

Cele mai bune rezultate au fost obținute la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” Blaj și Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir.

Datele au fost furnizate de vicepreședintele Comisiei Județene de Bacalaureat 2014, în județul Alba, inspectorul școlar Dan Cherecheș.

La probele orale de limba română şi limba maternă a examenului de Bacalaureat 2014, subiectele au cuprins texte literare şi nonliterare şi trebuie să aibă un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Candidaţii au intrat în sălile de examen la orele la care au fost programaţi. Aceştia au extras câte un bilet şi au primit hârtie ştampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răspunsurilor se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei, câte 10-15 minute.

Rezultatele obţinute de candidaţi la probele orale nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă.

În județul Alba, pentru examenul de Bacalaureat 2014 sesiunea iunie-iulie s-au înscris 2.919 elevi, dintre aceștia 2.473 sunt absolvenți ai Promoției 2014.

Examenul de Bacalaureat continuă cu proba de evaluare a competenţelor digitale, în perioada 16-20 iunie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea