Rămâi conectat

Politică Administrație

REZIDENȚIAT 2016: Sesiunea din acest an are loc pe 20 noiembrie, iar înscrierile în perioada 14-28 octombrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sesiunea 2016 a examenului national de rezidentiat va avea loc pe data de 20 noiembrie, iar inscrierea candidatilor se va face în perioada 14 – 28 octombrie. 

Înscrierile se fac la sediile directiilor judetene de sanatate publica si a municipiului Bucuresti.

Vineri a avut loc la sediul Ministerului Sanatatii o intalnire intre reprezentantii MS si ai Universitatilor de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara pe tema organizarii examenului national de rezidentiat 2016.

”In urma intalnirii au fost luate, de comun acord si in limita reglementarilor legale in vigoare, urmatoarele decizii: sesiunea 2016 a examenului national de rezidentiat va avea loc pe data de 20 noiembrie, metodologia de examen va presupune subiecte unice la nivel national si clasificare unica pe loc si post la nivel national, pornind de la principiul unui examen cu clasificare nationala, care sa raspunda nevoilor sistemului de sanatate de acoperire cu personal medical inalt calificat”, precizeaza Ministerul Sanatatii.

Potrivit MS, o alta decizie se refera la introducerea unor specialitati noi – cardiologie pediatrica, gastro-enterologie pediatrica, nefrologie pediatrica, onco-hematologie pediatrica, pneumologie pediatrica si microbiologie clinica.

Lista locurilor si posturilor disponibile va fi publicata pana cel tarziu la data de 14 octombrie in saptamanalul Viata Medicala si pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea