Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

Rezidențiat 2012: 29 de posturi în spitalele din Alba – vezi specialitățile

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dintre cele peste 2.500 de posturi disponibile la concursul de rezidențiat din 25 noiembrie, 29 sunt în spitalele din județul Alba, respectiv 12 la Spitalul Orășenesc Cugir, 7 în Spitalul Municipal Sebeș, 4 în Spitalul Județean de Urgență Alba, 2 în Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni, 2 în Spitalul Orășenesc Abrud și câte unul în Spitalul Municipal Aiud și Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud.

Iată lista specialităților din fiecare spital:

*Spitalul Orășenesc Cugir: 1 post farmacie clinică; 1 – cardiologie; 1 – chirurgie generală; 1 – dermatovenerologie; 1 – diabet zaharat, nutriție și boli metabolice;1 – endocrinologie; 1 – medicină de laborator; 1 – medicină internă; 1 – neonatologie; 1 – obstetrică-ginecologie; 1 – oftalmologie; 1 – psihiatrie.
*Spitalul Municipal Sebeș: 1 post cardiologie; 1 – medicină de laborator; 1 – medicină internă; 1 – obstetrică-ginecologie; 1 – ortopedie și traumatologie; 1 – otorinolaringologie; 1 – recuperare, medicină fizică și balneologie.
*Spitalul Județean de Urgență Alba: 1 post farmacie clinică; 3 – medicină de urgență.
*Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni: 1 post farmacie clinică; 1 – pneumologie.
*Spitalul Orășenesc Abrud: 1 post cardiologie; 1 – reumatologie.
*Spitalul Municipal Aiud: 1 post oftalmologie.
*Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud: 1 post pneumologie.

Candidații care vor dori să ocupe un post în Alba vor susține examenul de rezidențiat în centrul universitar Cluj-Napoca.

Ministerul Sănătății a publicat, pe site-ul www.rezidentiat.info metodologia de examen, potrivit căreia până la 26 octombrie se va comunica centrelor de examinare numărul candidaților pentru fiecare domeniu din centrul universitar respectiv, urmând ca până pe 30 octombrie să fie transmise și listele nominale în format electronic.

Pe 22 noiembrie candidații vor afla sala și ora începerii probei de concurs de pe site-urile universitatilor la care sunt arondați sau de pe rezidentiat.info

În scopul reducerii migrației medicilor tineri, Ministerul Sănătății a decis să se organizeze concurs și pentru clinici, nu numai pentru spitalele mici, ca până acum. Lista acestor locuri poate fi găsită pe rezidentiat.info

Concursul se desfășoară sub formă de test grilă cu 200 de întrebări și durează patru ore. Pentru a promova candidatul trebuie să răspundă corect la  60% din aceste întrebări iar ocuparea posturilor pe specialități se face în ordinea punctajului de promovare obținut pe fiecare centru de examen, în limita posturilor disponibile.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea