Rămâi conectat

Curier Județean

Rezervația naturală Piatra Corbului din Roșia Montană: O comoară geologică cu forme unice și istorie antică

Bera Larisa

Publicat

în

Rezervația naturală Piatra Corbului din Roșia Montană: O comoară geologică cu forme unice și istorie antică

Rezervaţia Piatra Corbului, este o rezervaţie naturală de tip mixt, aflată în judeţul Alba, pe teritoriul administrativ al comunei Roşia Montană. Această zonă protejată se întinde pe o suprafață de 5 hectare și se situează la altitudinea de 1.100 metri, oferind una dintre cele mai spectaculoase priveliști ale regiunii.

Citește și: FOTO, VIDEO. COLȚ DE RAI în Alba: Spectacolul naturii în Cheile Gălzii, o rezervație naturală cu priveliști spectaculoase

Foto: Facebook, Piatra Corbului Rosia Montana

Masivul stâncos cu o formă neregulată, cu turnuri ascuţite, ace şi abrupturi, indică locurile de unde, de-a lungul timpului, s-au desprins blocuri imense de rocă. Totodată, excavaţiile în stâncă păstrează urmele vechilor galerii romane, de o valoare arheologică deosebită, săpate prin tehnica focului şi a apei. Această tehnică tradiţională veche constă în încălzirea stâncilor în care se găseau firicele de aur. Apoi, stânca încălzită era stropită cu apă şi cu oţet şi rezultau bucăţi de rocă ce erau sparte cu ciocanul.

Piatra Corbului nu este doar un obiectiv geologic deosebit, ci și un loc de mare importanță istorică. Excavațiile în stâncă au dezvăluit urme ale mineritului antic și galeriile de origine romană, subliniind importanța acestei zone în activitățile de extracție a resurselor din trecut.

Cu o altitudine de 1.000 metri, rezervația este una dintre cele mai vizitate atracții din Roșia Montană, atrăgând turiști din întreaga lume cu forma sa inedită și semnificația sa geologică și istorică. Declarația de monument al naturii subliniază valoarea sa ecologică și culturală, oferind o oportunitate unică de a explora și înțelege mai bine fenomenele geologice și istoria mineritului din această regiune fascinantă.

Sursa: Agerpress, TravellBee


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Întreținerea anvelopelor de vară: Când și cum să le înlocuiești pentru siguranța ta

Bera Larisa

Publicat

în

Întreținerea anvelopelor de vară: Când și cum să le înlocuiești pentru siguranța ta Anvelopele sunt unele dintre cele mai importante elemente de siguranță ale mașinii. Totuși, fiind confecționate din cauciuc, acestea se uzează în timp și necesită înlocuire după o anumită perioadă. Află la câți kilometri ar trebui schimbate anvelopele de vară și în ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea