Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Revoluționarul Mihai Babițchi la aniversarea a 45 de ani a județului Alba: Ion Dumitrel și Mircea Hava fac istorie!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică 17 februarie, județul Alba și expresia sa instituțională, Consiliul județean Alba, au împlinit 45 de ani. De la evenimentul festiv la care au participat numeroși foști și actuali lideri ai instituției, nu a lipsit nici revoluționarul Mihai Babițchi, cel care, pentru o scurtă perioadă de timp a fost primul conducător al județului după căderea regimului comunist.

În alocuțiunea sa, Mihai Babițchi i-a lăudat cu fervoare pe cei doi lideri ai administrației locale și ai PD-L – președintele CJ Alba Ion Dumitrel și  primarul Mircea Hava, făcându-le acestora o proiecție aproape eroică.

Vezi mai jos textul integral al alocuțiunii:

“Traversăm și trăim în această clipă un moment cu adevărat de istorie. Nu putem să nu spunem și să nu arătăm că această trăire se datorează, nu știu dacă întâmplător, acestui președinte Ion Dumitrel care a ales să susțină nu numai problemele economice administrative ale județului, cât mai ales pe cele culturale, dânsul agreeând această idee că popoarele, practic supraviețuiesc prin cultură înainte de orice altceva. Acel premiu al Academiei pe care l-a primit pentru această apetență a domniei sale, mă fac să-l aplaud în continuare și spun acest lucru, pentru că pe treptele Consiliului județean, în 22 decembrie 1989, eu jurasem, neștiind cât de efemer poate fi parcursul nostru, jurasem că voi face din județul Alba un vârf în cultură, știință, economie. Ei bine, Ion Dumitrel a preluat practic acea speranță pe care am formulat-o atunci, și acest lucru mă face să privesc cu mai multă îngăduință ceea ce a reușit să facă o parte din reacțiunea care a preluat puterea, în zilele următoare lui decembrie 1989.

Ion Dumitrel acum scrie istorie și rămâne în istorie, după cum, nu pot să nu spun, primarul municipiului Mircea Hava prin ceea ce a reușind redând circuitului turistic Cetatea din Alba Iulia, practic face istorie și reușește să rămână în istorie.

Prezența mea în fruntea județului a fost meteorică, este adevărat, dar cu toată modestia, indiferent de numele meu, am reușit să las o picătură de istorie. Faptul că orașul Alba Iulia este oraș erou al Revoluției din 1989, faptul că există un monument al Revoluției (…) monument considerat cel mai reprezentativ din România (…) și care practic înseamnă că patriotismul fierbinte al oamenilor acestor locuri, îngemănat cu spiritul de sacrificiu și curajul manifestat încă de pe timpul lui Horea, Cloșca și Crișan, și Avram Iancu, au rămas nedezmințite până astăzi în pofida celor 45 de ani de comunism, care a însemnat zdrobirea personalității umane sub biciul totalitarismului”, a spus Mihai Babițchi.

<iframe width=”480″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/4ZU_Rbpz14Y” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea