Revoluționarul Mihai Babițchi la aniversarea a 45 de ani a județului Alba: Ion Dumitrel și Mircea Hava fac istorie!

Duminică 17 februarie, județul Alba și expresia sa instituțională, Consiliul județean Alba, au împlinit 45 de ani. De la evenimentul festiv la care au participat numeroși foști și actuali lideri ai instituției, nu a lipsit nici revoluționarul Mihai Babițchi, cel care, pentru o scurtă perioadă de timp a fost primul conducător al județului după căderea regimului comunist.

În alocuțiunea sa, Mihai Babițchi i-a lăudat cu fervoare pe cei doi lideri ai administrației locale și ai PD-L – președintele CJ Alba Ion Dumitrel și  primarul Mircea Hava, făcându-le acestora o proiecție aproape eroică.

ELIT

Vezi mai jos textul integral al alocuțiunii:

“Traversăm și trăim în această clipă un moment cu adevărat de istorie. Nu putem să nu spunem și să nu arătăm că această trăire se datorează, nu știu dacă întâmplător, acestui președinte Ion Dumitrel care a ales să susțină nu numai problemele economice administrative ale județului, cât mai ales pe cele culturale, dânsul agreeând această idee că popoarele, practic supraviețuiesc prin cultură înainte de orice altceva. Acel premiu al Academiei pe care l-a primit pentru această apetență a domniei sale, mă fac să-l aplaud în continuare și spun acest lucru, pentru că pe treptele Consiliului județean, în 22 decembrie 1989, eu jurasem, neștiind cât de efemer poate fi parcursul nostru, jurasem că voi face din județul Alba un vârf în cultură, știință, economie. Ei bine, Ion Dumitrel a preluat practic acea speranță pe care am formulat-o atunci, și acest lucru mă face să privesc cu mai multă îngăduință ceea ce a reușit să facă o parte din reacțiunea care a preluat puterea, în zilele următoare lui decembrie 1989.

Ion Dumitrel acum scrie istorie și rămâne în istorie, după cum, nu pot să nu spun, primarul municipiului Mircea Hava prin ceea ce a reușind redând circuitului turistic Cetatea din Alba Iulia, practic face istorie și reușește să rămână în istorie.

Prezența mea în fruntea județului a fost meteorică, este adevărat, dar cu toată modestia, indiferent de numele meu, am reușit să las o picătură de istorie. Faptul că orașul Alba Iulia este oraș erou al Revoluției din 1989, faptul că există un monument al Revoluției (…) monument considerat cel mai reprezentativ din România (…) și care practic înseamnă că patriotismul fierbinte al oamenilor acestor locuri, îngemănat cu spiritul de sacrificiu și curajul manifestat încă de pe timpul lui Horea, Cloșca și Crișan, și Avram Iancu, au rămas nedezmințite până astăzi în pofida celor 45 de ani de comunism, care a însemnat zdrobirea personalității umane sub biciul totalitarismului”, a spus Mihai Babițchi.

<iframe width=”480″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/4ZU_Rbpz14Y” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

15 Comentarii

SS 18 februarie 2013 at 12:47

Doamne pazeste… ca altceva nu-mi vine in gand dupa ce am citit articolul. Nu le scrieti si un imn sau o oda dedicate lui Hava si lui Dumitrel cu ocazia celor 45 de ani de glorioase realizari ?

florea 18 februarie 2013 at 13:14

Pupincurist ordinar.

pixelul albastru 18 februarie 2013 at 13:26

Corect…si Hitler a facut istorie.Si Stalin:)

Iar cei care i-au pupat in fund nu au avut parte de batrineti linistite….ceea ce iti doresc si tie, lingau revolutionar…..

dan diacu 18 februarie 2013 at 14:52

Un nenorocit de om este ridicat la rangul de erou. O greseala si o rusine mai mare nici ca se poate!

Costel* 18 februarie 2013 at 14:57

Trebuie sa felicit pe acest revolutionar specialist-pupinc(#)urist. Daca pupi tot asa pe unde trebuie sigur nu te va intreba nimeni nimic pana pleaca Guvernatorul. Prietenii stiu de ce … ma gandesc dupa …

Anti pupincuristi 18 februarie 2013 at 16:07

Ultimul comunist ramas in viata isi slaveste cu ode si poezi superiori stalinocomunisti!!! ne lasiii ?????? apropo.. de nu era Babițchi Jud alba si acum era sub stapanire comunista :)) ahahhahaha

o fi si Realitatea TV pro USL? 18 februarie 2013 at 18:14

RUUUUUUUUUUUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!! pt administratorii acestui sait. Am postat acum vreo ora un link cu trimitere la saitul Realitatea TV, cu un articol despre magariile ordinare ale primarului Hava, iar administratorul acestui sait a binevoit sa stearga acel comentariu cu acel link. Este inca o dovada a modului in care anumiti jurnalisti din Alba Iulia inteleg sa-si faca meseria.

P.S. Articolul se poate citi pe saitul Realitata TV (realiatea.net)- DOSAR DE POLITICIAN: Mircea Hava, groful de Alba Iulia

Administrator 18 februarie 2013 at 18:18

Nu ti-a sters nimeni comentariul. El a intrat in spam, asa cum este firesc, pentru ca ai pus 7-8 comentarii cu link-uri. E normal sa nu permitem sa se puna link-uri. Asa fac toate ziarele serioase. Noi, mai admitem din cand cate un link, dar in niciun caz 7-8, asa cum ai postat Domnia TA, in bataie de joc. Chiar crezi ca m-ar fi durut mana sa iti sterg si comentariul asta?

o fi si Realitatea TV pro USL? 18 februarie 2013 at 18:22

Oau! … Asa fac toate ziarele serioase … Noroc ca am stat pe un scaun cu spatar, ca altfel dadeam pe spate.

Administrator 18 februarie 2013 at 18:22

Evident. Incearca sa postezi un link pe realitatea, rtv, adevarul, gandul etc

colonelu' gogu 18 februarie 2013 at 20:28

daca dadeai un link in care era preaslavit hava sau criticat usl-ul fi sigur ca ti-l accepta.

in loc sa mai corecteze mult prea desele greseli de ortografie si exprimare adminul se razboieste cu cititorii.

Take 18 februarie 2013 at 22:07

gretos de slugarnic

gogu 19 februarie 2013 at 15:13

Repet ce am scris mai adineauri: gunoaie de oameni, frustrati care nu au facut nimic in viata lor, chibiteaza pe forumuri si improasca cu venin .

Aurelian 19 februarie 2013 at 16:14

@Gogule, desigur, ca si Quasimodo, a facut multe! In 3 saptamani in fruntea judetului, a terminat rezerva de Whiscky, de protocol a PCR, a devalizat sediul Consiliuluyi Judetean, furand tot ce se putea fura, l-a santajat pe Matesoiu, de i-a dat casa securitatii, de pe Decebal 13, unde „si-a ascuns furaturile; si-a facut afacere dupa afacere, cu care a dat „chix”, iar acum incearca sa pupe in fund „puterea locala”! Si Iliescu a ramas „ca traznit”, cand l-a vazut pe dromader la teleconferinta, iar „mazilirea” i s-a tras de la Bucale si de la cocoase, si nu de la Alba!

Ionel 19 februarie 2013 at 17:25

Babitchi, lasa potlogariile…ce-ti mai face moldoveanca de la finante? Vezi de ea, tata, de mai poti, ca e tanara si nelinistita tare.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...