Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Revoluție în climatizare: Membrane vegetale care înlocuiesc aerul condiționat fără impact negativ asupra mediului

Bera Larisa

Publicat

în

Revoluție în climatizare: Membrane vegetale care înlocuiesc aerul condiționat fără impact negativ asupra mediului

A fost descoperită o nouă tehnologie care ar putea înlocui aerul condiționat și anume membrane de origine vegetală care se răcesc în contact cu soarele, fără a avea efecte adverse și protejând mediul.

Citește și: Descoperiri remarcabile făcute în studiul plantelor: Acestea gândesc, aud și au amintiri

Societatea Americană de Chimie a raportat că această inovație ar putea fi utilizată în mașini și clădiri, având potențialul de a revoluționa industria. Studiile sunt încă la început, dar optimismul americanilor este susținut de progresele înregistrate, conform Sciencedirect.

Potrivit unui comunicat de presă al Societății Americane de Chimie, o nouă tehnologie bazată pe membrane inovatoare de origine vegetală promite să răcească clădiri și vehicule atunci când sunt expuse la soare, fără a necesita energie suplimentară. Deși cercetarea se află încă într-o fază incipientă, echipa este optimistă că în viitor va putea menține structuri întregi „la rece” doar prin utilizarea acestor materiale.

Dr. Silvia Vignolini, cercetător principal al proiectului, a explicat că pentru a crea materiale care să rămână mai reci decât temperatura ambiantă în timpul zilei, este esențial ca acestea să reflecte lumina soarelui și să nu o absoarbă, prevenind astfel transformarea luminii în căldură. Ea a menționat că există deja câteva materiale cu această capacitate. Sistemul de răcire revoluționar este preconizat să fie disponibil în diverse texturi și culori, deși momentul exact al lansării nu a fost încă stabilit.

Echipa de cercetare a realizat deja „filme” de răcire în nuanțe de albastru, verde și roșu, care au menținut o temperatură cu aproximativ 2,5 grade Celsius mai scăzută decât mediul înconjurător. Un metru pătrat din această membrană poate genera mai mult de 120 de wați de putere de răcire, comparabilă cu performanța multor unități de aer condiționat. În prezent, cercetătorii lucrează la îmbunătățirea funcționalității acestui sistem de răcire, planificând să integreze senzori capabili să detecteze poluarea aerului sau schimbările meteorologice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

7 iulie, ziua mondială a ciocolatei. Unul dintre cele mai dorite ,,răsfățuri” ale istoriei, introdus în Europa în 1550

Ziarul Unirea

Publicat

în

7 iulie, ziua mondială a ciocolatei. Unul dintre cele mai dorite ,,răsfățuri” ale istoriei, introdus în Europa în 1550 Cacao, ciocolata şi alte produse din această categorie bucură miliarde de oameni din întreaga lume. Cu toate acestea, istoria acestor delicii nu este atât de cunoscută. Cercetătorii au găsit dovezi privind alimente pe bază de cacao […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea