Reușită a europarlamentarului de Alba, Victor Negrescu: 7,8 milioane de euro pentru educație, digitalizare și antreprenoriat

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Reușită a europarlamentarului de Alba, Victor Negrescu: 7,8 milioane de euro pentru educație, digitalizare și antreprenoriat

Succes al europarlamentarului de Alba, Victor Negrescu, la Bruxelles! În urma demersurilor sale, în bugetul european din 2021, vor fi alocate 7,8 milioane de euro pentru proiecte pilot inițiate în domeniile educație, digitalizare și antreprenoriat, banii urmând a fi atrași de către instituții publice și firme private. 

 ”Comisia pentru Bugete din Parlamentul European a aprobat inițiativele mele prin care doresc să oferim soluții concrete pentru accesul la educație digitală și conectare la Internet a zonelor rurale, montane și izolate, să sprijinim direct antreprenorii afectați de actuala pandemie, să dezvoltăm noi inițiative pentru digitalizarea muncii sau să protejăm independența presei. Ca decidenți europeni avem datoria să acționăm pentru a identifica cele mai bune soluții pentru populație. Chiar dacă negocierile au fost dificile, aceste proiecte pilot au fost aprobate pentru că executivul european le-a evaluat ca fiind inițiative de care Uniunea Europeană are nevoie dar și pentru că Parlamentul European a considerat că ceea ce am propus trebuie implementat de instituțiile europene”, a scris Victor Negrescu pe rețelele sociale.

ELIT

Finanțarea europeană pentru proiecte pilot care vor fi inițiate în domeniile educație, digitalizare și antreprenoriat poate fi atrasă de către statele membre, inclusiv de România, iar beneficiarii pot fi și din județul Alba. Demersurile europarlamentarului sunt utile și pentru județul nostru, unde circa 3.000 de elevi nu au posibilitate să desfășoare școala online, din cauza lipsei de calculatoare, laptopuri sau internet. În Alba există mai multe zone, cu preponderență în Munții Apuseni și în Munții Sebeșului, care nu au acces la internet, acțiunile întreprinse de eurodeputatul Victor Negrescu fiind astfel cu atât mai folositoare pentru județ.

De asemenea, pe teritoriul județului își desfășoară activitatea circa 8.000 de întreprinderi micro, mici și mijlocii (IMM-uri), o parte dintre acestea fiind afectate de efectele pandemiei, iar antreprenorii vor avea ocazia să dezvolte proiecte pilot cu ajutorul fondurilor nerambursabile.

”Sunt convins că aceste demersuri vor fi utile României și că resursele puse la dispoziție pot fi folosite în zone de interes pentru țara noastră. Sunt bucuros că inițiativele din acest an se adaugă celor aproape 50 de milioane de euro atrase în mandatul precedent”, a conchis europarlamentarul de Alba. 

Facebook Twitter Google+ YouTube