Rămâi conectat

Politică Administrație

Reușită a europarlamentarului de Alba, Victor Negrescu: 7,8 milioane de euro pentru educație, digitalizare și antreprenoriat

Unirea Ziarul

Publicat

în

Reușită a europarlamentarului de Alba, Victor Negrescu: 7,8 milioane de euro pentru educație, digitalizare și antreprenoriat

Succes al europarlamentarului de Alba, Victor Negrescu, la Bruxelles! În urma demersurilor sale, în bugetul european din 2021, vor fi alocate 7,8 milioane de euro pentru proiecte pilot inițiate în domeniile educație, digitalizare și antreprenoriat, banii urmând a fi atrași de către instituții publice și firme private. 

 ”Comisia pentru Bugete din Parlamentul European a aprobat inițiativele mele prin care doresc să oferim soluții concrete pentru accesul la educație digitală și conectare la Internet a zonelor rurale, montane și izolate, să sprijinim direct antreprenorii afectați de actuala pandemie, să dezvoltăm noi inițiative pentru digitalizarea muncii sau să protejăm independența presei. Ca decidenți europeni avem datoria să acționăm pentru a identifica cele mai bune soluții pentru populație. Chiar dacă negocierile au fost dificile, aceste proiecte pilot au fost aprobate pentru că executivul european le-a evaluat ca fiind inițiative de care Uniunea Europeană are nevoie dar și pentru că Parlamentul European a considerat că ceea ce am propus trebuie implementat de instituțiile europene”, a scris Victor Negrescu pe rețelele sociale.

Finanțarea europeană pentru proiecte pilot care vor fi inițiate în domeniile educație, digitalizare și antreprenoriat poate fi atrasă de către statele membre, inclusiv de România, iar beneficiarii pot fi și din județul Alba. Demersurile europarlamentarului sunt utile și pentru județul nostru, unde circa 3.000 de elevi nu au posibilitate să desfășoare școala online, din cauza lipsei de calculatoare, laptopuri sau internet. În Alba există mai multe zone, cu preponderență în Munții Apuseni și în Munții Sebeșului, care nu au acces la internet, acțiunile întreprinse de eurodeputatul Victor Negrescu fiind astfel cu atât mai folositoare pentru județ.

De asemenea, pe teritoriul județului își desfășoară activitatea circa 8.000 de întreprinderi micro, mici și mijlocii (IMM-uri), o parte dintre acestea fiind afectate de efectele pandemiei, iar antreprenorii vor avea ocazia să dezvolte proiecte pilot cu ajutorul fondurilor nerambursabile.

”Sunt convins că aceste demersuri vor fi utile României și că resursele puse la dispoziție pot fi folosite în zone de interes pentru țara noastră. Sunt bucuros că inițiativele din acest an se adaugă celor aproape 50 de milioane de euro atrase în mandatul precedent”, a conchis europarlamentarul de Alba. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Foștii pesediști și useriști l-au exclus pe unul dintre cei mai vechi liberali din PNL Alba Iulia!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Foștii pesediști și useriști l-au exclus pe unul dintre cei mai vechi liberali din PNL Alba Iulia! Biroul Politic Municipal al PNL Alba Iulia a votat cu majoritate de voturi excluderea din calitatea de membru al PNL a lui Rareș Buglea, unul dintre cei mai vechi liberali. Potrivit legitimației, Rareș Buglea, s-a înscris în partid […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea