Rețeta zilei de sâmbătă, 31 ianuarie 2015
La vremea în care Regina Maria îşi construia „Cuibul liniştit”, la Balcic, Edner, bucătarul neamţ de la Palat, pentru a-i face o plăcere suveranei, creează un fel de mâncare dedicat Coastei de Argint. coastei româneşti (la acea vreme) şi nu celei franceze. Și-i spune:…„Înăbuşita Coasta de Argint”. De unde știm asta? De la jurnalistul Constantin Bacalbaşa, care o listează printre felurile sale de mâncare preferate şi dă toate detaliile preparării în cartea sa, „Dictatura gastronomică. 1.501 feluri de mâncare”.
„Iată o pregătire culinară, în adevăr delicioasă. O recomandăm cu tot dinadinsul pentru gustul ei fin, deşi pregătirea costă cam scump. Proporţiile sunt pentru un kilogram de carne. Iei o carne bună de vacă, costiţă fragedă sau o spată bună. O tai în bucăţele. Iei 250 g de costiţă afumată, o tai bucăţele şi le rumeneşti în câteva linguri de untdelemn bun de salată. Scoţi costiţa şi o ţii la cald pentru mai târziu. În locul costiţei pune în cratiţă bucăţele de carne, pe care le rumeneşti după ce le-ai sărat şi le-ai piperat. Adaugi şi două cepe tăiate felii.”
Citește continuarea rețetei pe ANTENA SATELOR
foto: antenasatelor.ro