Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de sâmbătă, 31 ianuarie 2015. Înăbușita „Coasta de Argint”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rețeta zilei de sâmbătă, 31 ianuarie 2015

La vremea în care Regina Maria îşi construia „Cuibul liniştit”, la Balcic, Edner, bucătarul neamţ de la Palat, pentru a-i face o plăcere suveranei, creează un fel de mâncare dedicat Coastei de Argint. coastei româneşti (la acea vreme) şi nu celei franceze. Și-i spune:…„Înăbuşita Coasta de Argint”. De unde știm asta? De la jurnalistul Constantin Bacalbaşa, care o listează printre felurile sale de mâncare preferate şi dă toate detaliile preparării în cartea sa, „Dictatura gastronomică. 1.501 feluri de mâncare”.

„Iată o pregătire culinară, în adevăr delicioasă. O recomandăm cu tot dinadinsul pentru gustul ei fin, deşi pregătirea costă cam scump. Proporţiile sunt pentru un kilogram de carne. Iei o carne bună de vacă, costiţă fragedă sau o spată bună. O tai în bucăţele. Iei 250 g de costiţă afumată, o tai bucăţele şi le rumeneşti în câteva linguri de untdelemn bun de salată. Scoţi costiţa şi o ţii la cald pentru mai târziu. În locul costiţei pune în cratiţă bucăţele de carne, pe care le rumeneşti după ce le-ai sărat şi le-ai piperat. Adaugi şi două cepe tăiate felii.”

Citește continuarea rețetei pe ANTENA SATELOR

foto: antenasatelor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea