Rețeta zilei de sâmbătă, 31 ianuarie 2015. Înăbușita „Coasta de Argint”
Rețeta zilei de sâmbătă, 31 ianuarie 2015
La vremea în care Regina Maria îşi construia „Cuibul liniştit”, la Balcic, Edner, bucătarul neamţ de la Palat, pentru a-i face o plăcere suveranei, creează un fel de mâncare dedicat Coastei de Argint. coastei româneşti (la acea vreme) şi nu celei franceze. Și-i spune:…„Înăbuşita Coasta de Argint”. De unde știm asta? De la jurnalistul Constantin Bacalbaşa, care o listează printre felurile sale de mâncare preferate şi dă toate detaliile preparării în cartea sa, „Dictatura gastronomică. 1.501 feluri de mâncare”.
„Iată o pregătire culinară, în adevăr delicioasă. O recomandăm cu tot dinadinsul pentru gustul ei fin, deşi pregătirea costă cam scump. Proporţiile sunt pentru un kilogram de carne. Iei o carne bună de vacă, costiţă fragedă sau o spată bună. O tai în bucăţele. Iei 250 g de costiţă afumată, o tai bucăţele şi le rumeneşti în câteva linguri de untdelemn bun de salată. Scoţi costiţa şi o ţii la cald pentru mai târziu. În locul costiţei pune în cratiţă bucăţele de carne, pe care le rumeneşti după ce le-ai sărat şi le-ai piperat. Adaugi şi două cepe tăiate felii.”
Citește continuarea rețetei pe ANTENA SATELOR
foto: antenasatelor.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
16 ianuarie | Ziua statului degeaba, sărbătorită în toată lumea În 16 ianuarie, este Ziua Internaţională a Statului Degeaba. Se spune că această zi a fost creată în urmă cu 40 de ani de editialistul Harold Pullman Coffin, de la San Fracisco Examiner, scrie CNBC. Cu toate acestea, ea este sărbătorită încă din 1973 pentru […]