Restricţiile aplicabile după 15 mai, publicate în scurt timp pe site-ul MAI. Anunțul lui Marcel Vela

Noile reguli aplicabile din 15 mai ar putea să fie publicate pe site-ul MAI în această seară. Anunțul a fost făcut, vineri seară, de ministrul Marcel Vela.

„S-ar putea ca măsurile care se propun a fi luate din data de 15 mai să fie puse pe site chiar din această seară. Noi dorim să vedem și feedback-ul și tot ceea ce ține percepția populației, de percepția epidemiologilor, de analiza infecționiștilor, de reacția instituțiilor, astfel încât, până săptămâna viitoare când vom întra în starea de alertă să armonizăm și să structurăm o formă finală”, a spus Marcel Vela.

ELIT

Conform unor surse, spațiile aglomerate, precum terasele, bisericile, poate chiar mall-urile se vor redeschide o lună mai târziu, în 15 iunie.

Ministrul Vela a precizat că măsurile propuse se vor afla într-o formă de dezbatere publică, iar în funcţie de reacţii se va lua o decizie finală cu privire la măsurile instituite. „Aceste măsuri nu se pot lua de pe o zi pe alta. Oamenii trebuie să se pregătească. Voi propune ca toate instituţiile şi întreprinderile cu peste 50 de angajaţă să-şi decaleze programul, pentru evitarea aglomeraţiilor”, a mai precizat Vela.

Sursa. stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...