Restricții pentru românii care călătoresc în Egipt: Este nevoie de un test negativ COVID-19 pentru a putea intra

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile egiptene au anunţat că, începând din 1 septembrie, toţi pasagerii curselor aeriene care intră în Egipt, prin orice aeroport, indiferent de statul din care se deplasează, trebuie să prezinte un test molecular (PCR) negativ pentru infecţia cu COVID-19, efectuat cu maximum 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul acestui stat.

„Prin urmare, Ministerul Afacerilor Externe precizează că intrarea pe teritoriul Egiptului va fi permisă persoanelor care sosesc din România,în baza prezentării unui test molecular negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore înainte de sosirea în Egipt. Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile egiptene, această normă va fi impusă şi pasagerilor aflaţi în tranzit pe aeroporturile din Egipt, chiar dacă statul de destinaţie finală nu impune prezentarea unui test negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2″, arată MAE, într-un comunicat de presă transmis vineri seară.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: 002027359546, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Cairo: 002027359546.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/52005 şi https://cairo.mae.ro/.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419