Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia, despre fluidizarea traficului de pe Bulevardul Revoluţiei 1989: „Se va lua o decizie”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

bulevardul-revolutiei198920Bulevardul Revoluţiei 1989 – cea mai aglomerată stradă din Alba Iulia. Cum se poate rezolva problema fluidizării traficului şi ce spun reprezentaţii administraţiei locale despre acest subiect.

În urma articolului apărut în ediţia online a ziarului Unirea, din data de 12 februarie, în care un cititor a semnalat aglomeraţia de pe Bulevardul Revoluţiei 1918, în zona cinematografului Dacia, am fost contactat telefonic de cetăţeni ai oraşului, care consideră că în acea zonă este inoportun un sens giratoriu. Cetăţenii care m-au contactat sunt de părere că ar fi mai bună o intersecţie semaforizată, pentru ca toţi pietonii să treacă în acelaşi timp şi „nu câte 3-5 persoane la interval de 15 secunde”. Alţii susţin că ar fi mai utile două benzi pe sens, prin interzicerea staţionării pe prima bandă, sau chiar prin eliminarea spaţiului verde dintre sensuri. Nu ştim care va fi deznodământul acestei probleme din comunitate, dar se poate observa coada imensă care se creează zilnic în acea zonă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, în prezent se studiază problema şi împreună cu celelalte instituţii abilitate se va lua o decizie, pentru a găsi cea mai buna soluţie de fluidizare a traficului în zona.

Reprezentanţii Poliţiei Alba au spus că primăria trebuie să vină cu propuneri în acest sens şi că ei îşi doresc „la fel ca şi cetăţenii” fluidizarea traficului în acea zonă.

Până la rezolvarea problemei o să vă prezint o scurtă şi amuzantă poveste despre acest subiect, care mi-a relatat-o cu un cititor al ziarului: „Ieşeam de pe strada Vasile Goldiş din Alba Iulia şi mă îndreptam spre cinematograful Dacia, pe Bulevardul Revoluţiei 1989, când aud sirenele salvării. Vreau să spun că zona era atât de aglomerată de am putut ajunge înaintea salvării la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Am eu pasul mare, dar nici chiar aşa…”, a spus cititorul.

[nggallery id=1130]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea