Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia, despre fluidizarea traficului de pe Bulevardul Revoluţiei 1989: „Se va lua o decizie”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

bulevardul-revolutiei198920Bulevardul Revoluţiei 1989 – cea mai aglomerată stradă din Alba Iulia. Cum se poate rezolva problema fluidizării traficului şi ce spun reprezentaţii administraţiei locale despre acest subiect.

În urma articolului apărut în ediţia online a ziarului Unirea, din data de 12 februarie, în care un cititor a semnalat aglomeraţia de pe Bulevardul Revoluţiei 1918, în zona cinematografului Dacia, am fost contactat telefonic de cetăţeni ai oraşului, care consideră că în acea zonă este inoportun un sens giratoriu. Cetăţenii care m-au contactat sunt de părere că ar fi mai bună o intersecţie semaforizată, pentru ca toţi pietonii să treacă în acelaşi timp şi „nu câte 3-5 persoane la interval de 15 secunde”. Alţii susţin că ar fi mai utile două benzi pe sens, prin interzicerea staţionării pe prima bandă, sau chiar prin eliminarea spaţiului verde dintre sensuri. Nu ştim care va fi deznodământul acestei probleme din comunitate, dar se poate observa coada imensă care se creează zilnic în acea zonă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, în prezent se studiază problema şi împreună cu celelalte instituţii abilitate se va lua o decizie, pentru a găsi cea mai buna soluţie de fluidizare a traficului în zona.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Reprezentanţii Poliţiei Alba au spus că primăria trebuie să vină cu propuneri în acest sens şi că ei îşi doresc „la fel ca şi cetăţenii” fluidizarea traficului în acea zonă.

Până la rezolvarea problemei o să vă prezint o scurtă şi amuzantă poveste despre acest subiect, care mi-a relatat-o cu un cititor al ziarului: „Ieşeam de pe strada Vasile Goldiş din Alba Iulia şi mă îndreptam spre cinematograful Dacia, pe Bulevardul Revoluţiei 1989, când aud sirenele salvării. Vreau să spun că zona era atât de aglomerată de am putut ajunge înaintea salvării la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Am eu pasul mare, dar nici chiar aşa…”, a spus cititorul.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

17 Comentarii

cornel 13 februarie 2014 at 20:00

Sa puna un giratoriu nabii in intersectie la mercur sau sa repare semafoarele ca e mai rau ca in evul mediu se baga toti pe putere nu poti sa iesi .

Rocco 13 februarie 2014 at 20:09

Daca rezolva acest lucru, merita toata lauda pt ca respecta dorintele cetatenilor.

radu 13 februarie 2014 at 20:48

pe Revoutiei trebuie sa elimine parcarile de langa drum si se rezolva problema. Giratoriul e bun acolo, fluidizeaza mai bine decat semafoarele. Sa faca parcare spre schit ca nu le cad picioarele functionarilor de la banci sa mearga un pic pe jos

Horea 13 februarie 2014 at 20:57

„Cetăţenii care m-au contactat sunt de părere că ar fi mai bună o intersecţie semaforizată, pentru ca toţi pietonii să treacă în acelaşi timp şi „nu câte 3-5 persoane la interval de 15 secunde”.

In molte zone, si-n multe orase ale judetului ar fi necesare SEMAFOARE in intersectii. Altfel trec „nu câte 3-5 persoane la interval de 15 secunde”, ci cate 1-2 persoane la fiecare 3 secunde! E o teroare pentru soferi. Din cauza acestor drepturi exagerate pentru pietoni (si eu sunt de multe ori pieton, dar disciplinat!) se formeaza cozi si aglomeratie infernale de masini.

Kata 13 februarie 2014 at 21:27

2 benzi pe sens de la Lidl pana la stadion , giratoriu la Goldis, Closca si Vanatorilor, si semafoare pietonale destepte(cu buton sau senzor). Foarte greu nu-i asa? Dar trebuie sa se si vrea.

nicu 14 februarie 2014 at 10:19

poti sa ai 7 benzi pe sens daca nu poti circula din CAUZA pietonilor indisciplinati…trec atat de incet…si ar fi bine sa treaca cate 3-5 la 15 secunde…ei trec pe aceste treceri de zici ca sunt la proteste si vor sa opreasca traficul…deci: semafor pietonal care sa „DISCIPLINEZE” bineinteles pietonii!!!!!!!!!!!

porcusoru 13 februarie 2014 at 21:50

trebuie incercata si varianta cu sens giratoriu la intersectia cu closca, si intersectia cu motilor.

ori semafoare peste tot, ori sensuri giratorii pe tot bulevardul. mai ales cand vi de la goldis, se blocheaza traficul la closca la semafor, apoi la semaforul pietonal de la piata.

si apoi la semaforul de la stadion

mosu 13 februarie 2014 at 22:24

semafor la Dacia, Closca si vanatorilor, toate sincronizate intre ele, pastrand o viteza de 40 km/h sa te intalnesti cu toate pe verde, apoi toate oprite pt pietoni. Uite asa se poate trece in cateva minute de pe Goldis pana in Tziganime. Nu e greu deloc…..

petrascu 13 februarie 2014 at 23:35

dragii mei de la primarie as avea o propunere care cred ca trebuie gandita bine ,an loc de trandafiri si flori pe mijloc o banda de urgenta pt salvare ….pompieri …politie ca de la colt cu goldis dezastru asa daca doamne fereste trebuie ca sa ajunga la spital moare pacientul in ea sau poate o sa vedeti pe brancarder si o sora medicale cu el pe trotuar fugind cu el catre spital{DOAMNE FERESTE] Va rog reflectati si la parerea mea.cu respect ion.

costel 13 februarie 2014 at 23:46

Eu as propune ca sens unic pe B-dul Revolutiei, Politia si Primaria sa stabileasca sensul de mers. Se poate face portiunea de drum de sub vii sens unic, de fapt este. Pe un sens sa se circule pe Revolutiei iar pe celalalt sens pe sub vii. Oare este atat de greu? Ce spuneti?

Sfioasa 14 februarie 2014 at 7:49

Nu e singura problema din Alba Iulia după părerea mea ar trebui un intermitent pt dreapta la ieșirea de pe Closca la hotel cetate si semaforul de la casa de cultura cu intrarea sens unic pe Goldis nu mai are nici un rost dar toate astea trebuie sa le gândească cineva numai ca havelu nu trece pe acolo la ore de vârf si dacă nu da el ordin restul trepadusilor nu știu sa ia măsuri!!!!

nicu 14 februarie 2014 at 10:23

asta cu „intermitent la dreaprta” iar e o chestie banala pe care nu inteleg de ce nu o fac in toate intersectiile…la intersectia din centru, cand vii dinspre gara si vrei sa intrii la dreapta spre scoala nr. 1 stai ca „prostu’ ” la semafor cand ai putea sa treci lejer…si e chiar in fata politiei intersectia…

Pasaj 14 februarie 2014 at 8:44

Cel mai complicat lucru care se poate face la Transilvaniei cu Revolutiei ar fi un pasaj subteran, binenteles cu lautari, cafenele pizzeri etc. Cel mai simplu ar fi „UN” semafor pentru pietoni , o trecere pt pietoni sa fie desfiintata iar de la intersectia cu Arnsberg sa fie desfiintata parcarea , Closca giratoru.

gigi 14 februarie 2014 at 9:12

pentru moment cea mai buna solutie, in orele de varf, sa fie cate 2 agenti de circulatie (cu experienta) la trecerile de pietoni din intersectiile zona cinema Dacia, Revolutiei cu Closca, si Piata cetate.

Horea 14 februarie 2014 at 14:47

@gigi

Buna idee!
Politisti pe post de … semafoare. Dar nu numai in orele de varf ci aproape permanent.
Sa mai imputineze din cei care ne pandesc cu radarele cand depasim cu 2 km limita legala.

rococo 14 februarie 2014 at 10:49

Iaca incep sa apara si efectele parcarilor inchiriate, care duce la aparitia masinilor parcate pe toate arterele de circulatie intensa. Cretineala acestor parcari a dat si va da batai de capt edililor ani in sir, daca nu se renunta la aceasta idee IDIOATA !!!! Interzicind parcarea pe lateralele arterelor intens circulate or sa apara bataile celor cu parcari platite aiurea, cu cei fara parcari.

Semaforul 14 februarie 2014 at 14:50

Eu cred ca montarea unui giratoriu la intersectia cu Closca nu e o idee buna, pentru ca acolo sunt foarte multi pietoni, si in lipsa unui semafor, acestia vor trece strada non-stop, ca la intersectia cu Transilvaniei.
Cred ca cel mai bine ar fi sa faca doua benzi pe sens macar in zona intersectiilor si sa monteze semafoare inteligente, ca in Cluj. Ideea a mai fost propusa de cetateni, dar a fost constant ignorata de primarie. Si poate n-ar fi rau nici sa „subtieze” spatiul verde de pe mijlocul bulevardului, ca macar pe un sens (de preferat, sensul dinspre strada Vasile Goldis spre Closca) sa se creeze doua benzi de circulatie.

Comentariile sunt oprite