Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Reprezentanții Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” se întorc la Alba Iulia, de Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca în fiecare an, reprezentanți ai Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” vor fi prezenți la manifestările dedicate Zilei Naționale a României organizate la Alba Iulia, la 96 de ani de la înfăptuirea marii uniri.

De asemenea, coaliția unionistă îi invită pe toți cei care simt românește să iasă în stradă, indiferent unde s-ar afla, cu un steag tricolor și/sau cu un mesaj care să amintească de Basarabia și de necesitatea ReUnirii, transmite Romanian Global News.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Platforma Unionistă ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

Pe 1 decembrie, în anii trecuți, Acțiunea 2012 a promovat arborarea tricolorului pentru Unire în semn de respect față de simbolurile naționale și stabilit o tradiție din a avea un program întreg de activități solemne în Cetatea Unirii – Alba Iulia și în cea de-a doua capitală românească – Chișinău. Anul acesta, coaliția dorește extinderea activităților dedicate sărbătorii, pentru a cuprinde românii de pretutindeni.

Așadar, Acțiunea 2012 invită orice român, oriunde s-ar afla, să inițieze o acțiune din cele propuse mai jos. Activitatea poate fi organizată în orice mediu: oraș/sat/universitate/facultate/școală/cămin sau locul de muncă. Astfel, pot fi organizate următoarele activităţi/evenimente, care pot varia în funcţie de preferinţe:

– Arborarea unui steag tricolor pe casă/instituție;

– O horă a Unirii;

– Împărțire de panglici tricolor;

– Afișarea publică a unui banner din care să se înțeleagă că este marcată Ziua Națională. Exemplu: „Padova sărbătorește Ziua Națională a României” sau „Liceul M. Eminescu din Ungheni vrea reîntregirea Țării ca la 1 dcembrie 1918″;

– Acțiunea precedentă poate fi făcută și la intrarea în localitate/instituție;

– Intonarea publică a Imnului „Deșteaptă-te române”;

– Invitarea unei personalități să țină un discurs în fața unui public despre însemnătatea Marii Uniri;

– Lansarea unor lampioane tricolor spre cer;

– Acțiune publică după modelul „Free Hugs”, în care români îmbrățișează români de ziua lor națională;

– Participarea la evenimentele locale din România dedicate Zilei Naționale cu mesaje vizibile care îndeamnă la Unirea cu Basarabia;

– Organizarea unei dezbateri/conferințe/prelegeri/ore despre valoarea zilei de 1 decembrie pentru națiunea română;

– Realizarea simbolică a unei hărți vii a României mari, formată din oameni care să reprezinte fiecare regiune istorică;

– O expoziție foto dedicată românismului;

– O competiție sportivă cu același scop;

– Defilarea prin localitate/instituție cu steaguri tricolor.

Astfel, toți cei care vor sărbători Ziua Națională a Românilor și vor organiza un eveniment sunt rugați să trimită filmări și/sau fotografii cu o scurtă descriere la adresa [email protected] în seara zilei de 1 decembrie, pentru a contribui la galeria de pe site-ul Acțiunii, unde vor fi reflectate toate evenimentele dedicate sărbătorii Marii Uniri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea