Rămâi conectat

Politică Administrație

Reprezentant al comunității evreiești din Alba Iulia, la evenimentul de Comemorare a Holocaustului organizat de TNL

Bogdan Presecan

Publicat

în

În fiecare an, la 27 ianuarie se sărbătorește Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului. Această dată a fost stabilită prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a ședință plenară. 27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau (astăzi în Polonia) a fost eliberat de armata sovietică.

Potrivit unui comunicat remis presei de Adrian Simion, purtătorul de cuvânt al PNL Alba, “TNL Alba Iulia va organiza, marți, 28 ianuarie, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, de la ora 17.00, un eveniment de marcare a Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului. La eveniment și-au anunțat participarea atât specialiști în problematica Holocaustului, cât și lideri ai PNL Alba Iulia, în frunte cu președintele organizaței, Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba. Un invitat special va fi Lia Borza, lider al comunității evreiești din Alba Iulia, care va vorbi despre ce a însemnat Holocaustul pentru familia ei. Evenimentul va fi moderat de către prof. Adrian Simion, purtătorul de cuvânt al PNL Alba.”

Vlad Bărbat, coordonatorul echipei de organizare, a oferit câteva detalii despre desfășurarea evenimentului: „Împreună cu colegii din echipa de organizare, Marius Maxa, Ionuț Văidean și Alexandru Rus, am gândit evenimentul ca pe unul care să combine atât prezentări pe diverse teme legate de Holocaust, susținute de profesori de istorie, specialiști în domeniu, cât și dezbateri pe aceste subiecte. De asemenea, din program nu va lipsi nici partea artistică, pe care am conceput-o ca pe un spectacol sincretic care să cuprindă o reprezentație teatrală a trupei Skepsis, și o proiecție de film documentar despre Holocaust. Împreună cu conducerea organizației TNL Alba Iulia, îi aștepăm la eveniment pe toți cei interesați de acest subiect foarte dezbătut, dar departe de a fi elucidat, al Holocaustului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea