Reprezentant al comunității evreiești din Alba Iulia, la evenimentul de Comemorare a Holocaustului organizat de TNL

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În fiecare an, la 27 ianuarie se sărbătorește Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului. Această dată a fost stabilită prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a ședință plenară. 27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau (astăzi în Polonia) a fost eliberat de armata sovietică.

Potrivit unui comunicat remis presei de Adrian Simion, purtătorul de cuvânt al PNL Alba, “TNL Alba Iulia va organiza, marți, 28 ianuarie, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, de la ora 17.00, un eveniment de marcare a Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului. La eveniment și-au anunțat participarea atât specialiști în problematica Holocaustului, cât și lideri ai PNL Alba Iulia, în frunte cu președintele organizaței, Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba. Un invitat special va fi Lia Borza, lider al comunității evreiești din Alba Iulia, care va vorbi despre ce a însemnat Holocaustul pentru familia ei. Evenimentul va fi moderat de către prof. Adrian Simion, purtătorul de cuvânt al PNL Alba.”

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Vlad Bărbat, coordonatorul echipei de organizare, a oferit câteva detalii despre desfășurarea evenimentului: „Împreună cu colegii din echipa de organizare, Marius Maxa, Ionuț Văidean și Alexandru Rus, am gândit evenimentul ca pe unul care să combine atât prezentări pe diverse teme legate de Holocaust, susținute de profesori de istorie, specialiști în domeniu, cât și dezbateri pe aceste subiecte. De asemenea, din program nu va lipsi nici partea artistică, pe care am conceput-o ca pe un spectacol sincretic care să cuprindă o reprezentație teatrală a trupei Skepsis, și o proiecție de film documentar despre Holocaust. Împreună cu conducerea organizației TNL Alba Iulia, îi aștepăm la eveniment pe toți cei interesați de acest subiect foarte dezbătut, dar departe de a fi elucidat, al Holocaustului.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

Carcotasul 23 ianuarie 2014 at 13:49

Bine, bine, ca participa Piticul Atomic, nu ii o noutate, el ii „disponibil” ca si Babinschi, ca sa mearga oriunde isi poate afisa „statura impozanta”, dar unde ii Buglea? Da, Buglea, „marele preten”, omul care mananca banii nminoritatilor, si apoi propune tigancilor, sa se sterileze (ca la AUSCHWITZ-BIRKENAU, au fost cazati si gazatii si tiganii)!

Comentariile sunt oprite