Rămâi conectat

Ştirea zilei

REPLICĂ: ”Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba nu intră în jocuri politice”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma articolului aparut în data de 27.03.2014 în cotidianul local UNIREA – ediţia on line, intitulat “SURSE: Angajaţii din Finanţele Publice Alba au dat cu subsemnatul pentru că a fost publicată fişa fiscală a lui Florin Roman” (AICI), AJFP Alba face următoarele precizări:  

Art.11  din O.G. nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare prevede că:

ART. 11

Secretul fiscal

(1) Funcţionarii publici din cadrul organului fiscal, inclusiv persoanele care nu mai deţin această calitate, sunt obligaţi, în condiţiile legii, să păstreze secretul asupra informaţiilor pe care le deţin ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu.

(2) Informaţiile referitoare la impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat pot fi transmise:

a) autorităţilor publice, în scopul îndeplinirii obligaţiilor prevăzute de lege;

b) autorităţilor fiscale ale altor ţări, în condiţii de reciprocitate în baza unor convenţii;

c) autorităţilor judiciare competente, potrivit legii;

d) oricărui solicitant, cu acordul scris al contribuabilului în cauză;

e) în alte cazuri prevăzute de lege.

(3) Autoritatea care primeşte informaţii fiscale este obligată să păstreze secretul asupra informaţiilor primite.

(3^1) Este permisă transmiterea informaţiilor de natura celor prevăzute la alin. (1), inclusiv pentru perioada în care a avut calitatea de contribuabil:

a) contribuabilului însuşi;

b) succesorilor acestuia.

(3^2) În scopul aplicării prevederilor alin. (2) lit. a), autorităţile publice pot încheia protocoale privind schimbul de informaţii.

(4) Este permisă transmiterea de informaţii cu caracter fiscal în alte situaţii decât cele prevăzute la alin. (2), în condiţiile în care se asigură că din acestea nu reiese identitatea vreunei persoane fizice sau juridice.

(5) Nerespectarea obligaţiei de păstrare a secretului fiscal atrage răspunderea potrivit legii.

Ca urmare, toţi funcţionarii publici din cadrul AJFP Alba trebuie să depună la dosarul de personal o declaraţie de confidenţialitate prin care se angajează să respecte secretul fiscal şi confidenţialitatea tuturor informaţiilor obţinute ca urmare a îndeplinirii sarcinilor de serviciu.

Instituţia noastră nu intră în nici unul din “jocurile politice” iar funcţionarii publici trebuie să-şi facă datoria în mod independent şi echidistant faţă de toţi contribuabilii din judeţ, cu respectarea strictă a legislaţiei în vigoare.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea