Renovarea Casei de Cultură din Ocna Mureș estimată la 27.000 de euro
Administrația locală din Ocna Mureș a lansat licitația pentru contractul de lucrări de reparații interioare la Casa de Cultură. Valoarea estimată este de 120.900 de lei fără TVA (aproximativ 27.000 de euro), bani ce provin din bugetul orașului.
Lucrările trebuie finalizate în 2 luni de la semnarea contractului iar garanția oferită de executant este de 24 de luni.
Potrivit memoriului de arhitectură, clădirea a fost modernizată ultima oară în anul 2002, când destinaţia clădirii a fost schimbată din cinematograf în Casă de Cultură.
Sunt prevăzute lucrări de schimbare a finisajelor și a mobilierului din sala de spectacole; realizarea unor trepte pe zona de scaune pentru o mai bună vizibilitate; amenajarea unei copertine care să protejeze intrarea principală şi schimbarea finisajelor pe scara de acces; amenajarea curţii interioare cu propunerea unei copertine care sa protejeze accesele în clădire.
Sala de spectacole se propune a fi amenajată în trepte pe zona de scaune, pentru o mai buna vizibilitate. Mobilierul va fi înlocuit cu scaune rabatabile. Pardoseala existentă va fi înlocuită cu una din rășină epoxidică autonivelantă, uşor de întreţinut şi rezistentă la trafic intens. De asemenea, pardoseala de pe scenă va fi şi ea înlocuită cu una din podele, lăcuită cu lacuri rezistente la uzură.
Accesul principal va fi protejat cu o copertină din sticlă pe structură metalică, în cadrul căreia se va integra un panou de afișaj. Gresia de pe scara de acces, în prezent puternic degradată, va fi înlocuită cu o gresie de exterior antiderapantă.
Curtea interioară va fi amenajată în trei zone distinct: zona de circulaţie (existentă) care va fi protejată parţial de un portic din tablă fălţuită şi care va fi pavată cu dale din beton, zona dinspre stradă destinată parcării auto pentru aprovizionare, mai joasă decât restul curţii – pavată cu dale înierbare şi zona de odihnă, retrasă de la stradă, prevăzută cu bancuţe personalizate va fi pavată cu dale din beton intercalate cu fâşii de gazon. Accesul persoanelor cu dizabilităţi se va face prin curte, prin intermediul unei rampe, direct în sala de spectacole.
”Clădirea reprezintă o dotare public-urbană de mare importanţă atât ca poziţie cât şi ca funcţiune. Soluţiile propuse doresc o îmbunătăţire atât la nivel funcţional cât şi la nivel estetic. Abordarea arhitecturală este una discretă, care introduce în aspectul clădirii existente câteva linii contemporane. Modernizarea se va simţi în special la nivelul materialelor propuse, în ton cu tendinţele actuale”, precizează reprezentantul firmei de arhitectură care a întocmit proiectul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii Marți, 26 noiembrie 2024, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire a Laboratorului de C`ArteTeatru, coordonat de actrița Cătălina Mihăilă, lector universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, și bibliotecara Liudmila […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan