Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Renovarea Casei de Cultură din Ocna Mureș estimată la 27.000 de euro

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația locală din Ocna Mureș a lansat licitația pentru contractul de lucrări de reparații interioare la Casa de Cultură. Valoarea estimată este de 120.900 de lei fără TVA (aproximativ 27.000 de euro), bani ce provin din bugetul orașului.

Lucrările trebuie finalizate în 2 luni de la semnarea contractului iar garanția oferită de executant este de 24 de luni.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit memoriului de arhitectură, clădirea a fost modernizată ultima oară în anul 2002, când destinaţia clădirii a fost schimbată din cinematograf  în Casă de Cultură.

Sunt prevăzute lucrări de schimbare a finisajelor și a mobilierului din sala de spectacole; realizarea unor trepte pe zona de scaune pentru o mai bună vizibilitate; amenajarea unei copertine care să protejeze intrarea principală şi schimbarea finisajelor pe scara de acces; amenajarea curţii interioare cu propunerea unei copertine care sa protejeze accesele în clădire.

Sala de spectacole se propune a fi amenajată în trepte pe zona de scaune, pentru o mai buna vizibilitate. Mobilierul va fi înlocuit cu scaune rabatabile. Pardoseala existentă va fi înlocuită cu una din rășină epoxidică autonivelantă, uşor de întreţinut şi rezistentă la trafic intens. De asemenea, pardoseala de pe scenă va fi şi ea înlocuită cu una din podele, lăcuită cu lacuri rezistente la uzură.

Accesul principal va fi protejat cu o copertină din sticlă pe structură metalică, în cadrul căreia se va integra un panou de afișaj. Gresia de pe scara de acces, în prezent puternic degradată, va fi înlocuită cu o gresie de exterior antiderapantă.

Curtea interioară va fi amenajată în trei zone distinct: zona de circulaţie (existentă) care va fi protejată parţial de un portic din tablă fălţuită şi care va fi pavată cu dale din beton, zona dinspre stradă destinată parcării auto pentru aprovizionare, mai joasă decât restul curţii – pavată cu dale înierbare şi zona de odihnă, retrasă de la stradă, prevăzută cu bancuţe personalizate va fi pavată cu dale din beton intercalate cu fâşii de gazon. Accesul persoanelor cu dizabilităţi se va face prin curte, prin intermediul unei rampe, direct în sala de spectacole.

Clădirea reprezintă o dotare public-urbană de mare importanţă atât ca poziţie cât şi ca funcţiune. Soluţiile propuse doresc o îmbunătăţire atât la nivel funcţional cât şi la nivel estetic. Abordarea arhitecturală este una discretă, care introduce în aspectul clădirii existente câteva linii contemporane. Modernizarea se va simţi în special la nivelul materialelor propuse, în ton cu tendinţele actuale”, precizează reprezentantul firmei de arhitectură care a întocmit proiectul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele În Noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul ISU Alba vor fii la datorie în apropierea lăcașurilor de cult unde se preconizează un aflux mare de credincioși, pentru a răspunde promp solicitărilor în cazul producerii unor situații de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea