Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Reîncep lucrările la bazinul olimpic din Alba Iulia. La sfârșitul lunii ianuarie 2013 complexul ar putea fi redeschis

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările de reabilitare ale bazinului de înot olimpic din Alba Iulia vor fi reluate încă din această lună, urmând ca acestea să fie finalizate la începutul anului viitor.

Vestea bună a fost anunțată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de către deputații PNL Alba, Teodor Atanasiu și Călin Potor.

Cei doi candidați USL pe colegiul senatorial Cugir-Zlatna-zona Apuseni, respectiv Colegiul de deputați Alba Iulia au precizat că în urma demersurilor pe care le-au făcut la nivelul Companiei Naționale de Investiții – finanțatorul proiectului de reabilitare a bazinului olimpic, s-a luat decizia ca lucrările să fie reluate chiar din luna decembrie a acestui an.

Motivele pentru întârzierile repetate privind modernizarea complexului sportiv au fost potrivit lui Teodor Atanasiu strict de natură tehnică. Din cauza numărului mare de modificări ale proiectului inițial, lucrările au fost sistate.

Potrivit unei adrese oficiale din partea Companiei Naționale de Investitii catre Florin Roman, în calitatea sa de vicepreședinte a Consiliului Judetean Alba, antreprenorul care efectuează lucrările, respectiv Asociatia SC Trustul de Instalatii Montaj si Construcții & SC Benoni Loghin SRL, va primi finantarea pentru finalizarea lucrărilor.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor avansat iniţial de Compania Naţională de Investiţii a fost iulie 2011.  Potrivit Primăriei Alba Iulia, lucrările sunt executate în proporţie de 70-75%.

“Am văzut că au fost multe informații denaturate în ultima vreme legate de lucrările la bazinul olimpic din Alba Iulia, informații potrivit cărora unii ajută iar alții împiedică finalizarea reabilitării acxestui obiectiv. Documentația a fost depusă la CNI de către firmele care execută lucrările iar luni, 10 decembrie Consiliul tehnico-economic din cadrul Companiei Naționale de Investiții va aviza finantarea integrala pentru finalizarea reabilitarii”, a declarat Teodor Atanasiu.

Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, a ținut să le mulțumească celor doi parlamentari pentru faptul că au reușit, în urma demersurilor făcute la CNI și discuțiilor purtate cu Eduard Helvig, ministrul Dezvoltării Regionale, să aducă bani în județul Alba pentru finalizarea lucrărilor la bazinul olimpic. Redeschiderea complexului este foarte așteptată de albaiulieni, iar semnalele lor nu au rămas ignorate.

“Vrem cu această ocazie să demontăm o minciună, legată de acest subiect foarte politizat în ultima perioadă. Am primit scrisori acasă prin care am fost acuzați că Guvernul USL nu dorește finalizarea lucrărilor la bazinul olimpic, ceea ce este o minciună. Banii vin de la Guvernul USL în urma eforturilor lui Teodor Atanasiu și Călin Potor. Bazinul Olimpic va arata extraordinar de bine”, a precizat Florin Roman.

Călin Potor a subliniat faptul că dacă totul va merge conform planului de execuție a lucrărilor, la sfârșitul lunii ianuarie 2013 albaiulienii se vor putea bucura din nou de bazinul olimpic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența echipajelor de poliție rutieră […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea