Rămâi conectat

Curier Județean

Reîncep lucrările la bazinul olimpic din Alba Iulia. La sfârșitul lunii ianuarie 2013 complexul ar putea fi redeschis

Publicat

în

Lucrările de reabilitare ale bazinului de înot olimpic din Alba Iulia vor fi reluate încă din această lună, urmând ca acestea să fie finalizate la începutul anului viitor.

Vestea bună a fost anunțată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de către deputații PNL Alba, Teodor Atanasiu și Călin Potor.

Cei doi candidați USL pe colegiul senatorial Cugir-Zlatna-zona Apuseni, respectiv Colegiul de deputați Alba Iulia au precizat că în urma demersurilor pe care le-au făcut la nivelul Companiei Naționale de Investiții – finanțatorul proiectului de reabilitare a bazinului olimpic, s-a luat decizia ca lucrările să fie reluate chiar din luna decembrie a acestui an.

Elit - Gustul Desăvârșit

Motivele pentru întârzierile repetate privind modernizarea complexului sportiv au fost potrivit lui Teodor Atanasiu strict de natură tehnică. Din cauza numărului mare de modificări ale proiectului inițial, lucrările au fost sistate.

Potrivit unei adrese oficiale din partea Companiei Naționale de Investitii catre Florin Roman, în calitatea sa de vicepreședinte a Consiliului Judetean Alba, antreprenorul care efectuează lucrările, respectiv Asociatia SC Trustul de Instalatii Montaj si Construcții & SC Benoni Loghin SRL, va primi finantarea pentru finalizarea lucrărilor.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor avansat iniţial de Compania Naţională de Investiţii a fost iulie 2011.  Potrivit Primăriei Alba Iulia, lucrările sunt executate în proporţie de 70-75%.

“Am văzut că au fost multe informații denaturate în ultima vreme legate de lucrările la bazinul olimpic din Alba Iulia, informații potrivit cărora unii ajută iar alții împiedică finalizarea reabilitării acxestui obiectiv. Documentația a fost depusă la CNI de către firmele care execută lucrările iar luni, 10 decembrie Consiliul tehnico-economic din cadrul Companiei Naționale de Investiții va aviza finantarea integrala pentru finalizarea reabilitarii”, a declarat Teodor Atanasiu.

Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, a ținut să le mulțumească celor doi parlamentari pentru faptul că au reușit, în urma demersurilor făcute la CNI și discuțiilor purtate cu Eduard Helvig, ministrul Dezvoltării Regionale, să aducă bani în județul Alba pentru finalizarea lucrărilor la bazinul olimpic. Redeschiderea complexului este foarte așteptată de albaiulieni, iar semnalele lor nu au rămas ignorate.

“Vrem cu această ocazie să demontăm o minciună, legată de acest subiect foarte politizat în ultima perioadă. Am primit scrisori acasă prin care am fost acuzați că Guvernul USL nu dorește finalizarea lucrărilor la bazinul olimpic, ceea ce este o minciună. Banii vin de la Guvernul USL în urma eforturilor lui Teodor Atanasiu și Călin Potor. Bazinul Olimpic va arata extraordinar de bine”, a precizat Florin Roman.

Călin Potor a subliniat faptul că dacă totul va merge conform planului de execuție a lucrărilor, la sfârșitul lunii ianuarie 2013 albaiulienii se vor putea bucura din nou de bazinul olimpic.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Intervenție Salvamont Alba, la Piatra Secuiului: Canicula, terminarea apei și apropierea unei furtuni au făcut ca o turistă din Sibiu să intre în panică

Publicat

în

Intervenție Salvamont Alba, la Piatra Secuiului: Canicula, terminarea apei și apropierea unei furtuni au făcut ca o turistă din Sibiu să intre în panică

Salvamontistii care sunt de serviciu la punctul Salvamont Rimetea au fost alertati în jurul orelor 17:10, despre faptul că o tânăra în vârsta de 24 de ani, din Sibiu, in timp ce parcurgea traseul CA (cruce albastra), in coborâre de pe Piatra Secuiului spre Colţeşti, nu mai poate sa meargă.

Din cauza unui cumul de factori cum sunt: ziua toridă, terminarea apei pentru băut, iminenta apropierii unei furtuni si o ușoară căzătură pe traseu, au fost elementele care au indus panica acestei fete. Panta ușor mai accentuata a acelei porțiuni de traseu a sporit sentimentul de nesiguranță.

După o hidratare corespunzătoare si câteva discuții pentru liniștire, salvatorii montani ajunşi de urgență la faţă locului, au ajutat-o să coboare întreg traseul, fără a fi nevoiţi să folosească echipamentele specifice de transport în teren accidentat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Si astfel, chiar dacă era începătoare în ale turismului pe cărări de munte, cu câteva emoții de intensitate mare, tânăra noastră a reușit sa parcurgă toată Creasta Secuiului pe picioarele sale.

„Totul e bine, cand se termina cu bine!”

In aceasta perioada caniculară, multi turisti cauta răcoarea pe munte. Ne facem datoria să îi sfatuim pe cei care pornesc pe potecile montane sa se echipeze corespunzător, sa aibă în rucsac alimente si apă suficiente pentru toată durata parcursului, o mica trusa de prim ajutor, telefon încărcat si ascuns într-un buzunar, puţin antrenament.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Expoziție de mașini de epocă la Câmpeni: Cea mai „bătrână” bijuterie pe patru roți, un model Ford, din anul 1954

Publicat

în

FOTO| Expoziție de mașini de epocă la Câmpeni: Cea mai „bătrână” bijuterie pe patru roți, un model Ford, din anul 1954

În cursul dimineții de sâmbătă, 2 iulie, începând cu orele 11:00, primăria Orașului Câmpeni a organizat, în Piața Avram Iancu, o expoziție de mașini de epoca.

Au fost prezentate mașini de epocă cu o istorie frumoasă, cea mai „tânără” fiind fabricata în 1971, iar cea mai „bătrână”, modelul FORD, fabricată în 1954.

„Am participat astăzi la o expoziție de mașini de epocă organizată în orașul nostru. Cea mai ,,tânără” bijuterie pe patru roți a fost fabricată în 1971, iar cea mai ,,bătrână”, un model Ford, în anul 1954.

Elit - Gustul Desăvârșit

Le mulțumesc organizatorilor expoziției pentru că au adus în orașul nostru aceste superbe mașini de colecție!”, a transmis primarul Cristian Pașca.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Ziua Rozelor 2022: Povestea înmiresmată a trandafirilor se deapănă din nou la CIUMBRUD

Publicat

în

FOTO| Ziua Rozelor 2022: Povestea înmiresmată a trandafirilor se deapănă din nou la CIUMBRUD

Sâmbătă, la Ciumbrud, s-a dat startul Paradei Rozelor – În acordurile fanfarei, dansatori, zeci de biciclete, motociclete, mașini și trăsuri, purtând impresionante aranjamente florale, au pornit de de lângă Colegiul Național “Bethlen Gabor”, purtând spre Ciumbrud adieri parfumate.

Ca în fiecare an, nu vor lipsi cântecele şi dansurile populare românești și maghiare, dansurile ritmate ale majoretelor, atelierele de creație handmade cu tematică florală pentru copii, atelierele de pictură și de coafură, expozițiile de tablouri, concertul de muzică ușoară și, nu în ultimul rând, o tombolă cu premii.

Începând cu ora 20:00 vor avea loc două concerte de muzică, susținute de trupa „Transylvanium” și 3 SUD EST.

Elit - Gustul Desăvârșit

PROGRAM

 • 09.00 – Parada Rozelor – Aiud, Colegiul Național „Bethlen Gabor”- Ciumbrud Participă: Fanfara Județului Alba, majorete, dansatori, biciclete, trăsuri, motocicliști, mașini.
 • 10.30 – Fanfara Județului Alba. Povești de vacanță – majorete – Clubul sportiv Gimn Star Blaj
 • 10.45 – Deschiderea oficială
 • 11.00 – Vizitare standuri participante
 • 11.15-13.00 – ATELIERE DE LUCRU: Flower Power – atelier de creație pentru copii, Fir de trandafir în cosițe de domnițe – atelier de fire împletite, Pictură pe față, Dor de floare și culoare – atelier de pictură pentru copii
 • 11.00-12.30 – PROGRAM ARTISTIC: „Șezătoare pe Tarnave” – Liceul Tehnologic Jidvei Ansamblul „Codrișorul” Stremț, Asociația Top Dance 2007, Cercul de Folk – Marius Moga, Cercul de pian al Centrului Multicultural Liviu Rebreanu Aiud
 • 12.30 – Standul Rozelor premierea cultivatorilor de trandafiri
 • 13.30 – Trandafirul anului „Asociația Amicii Rozelor din România-Filiala Ciumbrud”
 • 14.00 – Tombola Rozelor – „Asociația Alba Afroda”.
 • 15.00-17.00 – Atelier de pictură pe față
 • 15.00-17.30 – Program artistic muzică populară susținut de: Ansamblurile folclorice: Doina Aiudului, Cununa Fărăului, Ansamblul folcloric Pipacs Ciumbrud și Ansamblul Prof.Monica Stan din Stremț
 • 20.00-20.50 – Concert trupa „Transylvanium”
 • 21.00-22.00 – Concert 3Sud Est
 • 22.00 – Foc de artificii

„Am vorbit astăzi cu producătorii și cultivatorii de trandafiri prezenți la ”Sărbătoarea Rozelor” despre munca și sacrificiile depuse pentru a câștiga o pâine din această activitate.

Concluzia mea este că fără pasiune față de aceste minunate flori, dar și față de această îndeletnicire, acești oameni muncitori s-ar fi îndreptat către alte activități.

Felicitări pentru munca și rezultatul vostru!

Am fost prezent la Ciumbrud alături de Călin Gheorghe Maties-senator, consilierul județean, Otoiu Marcel, consilierii locali din Aiud, Delia Angela Gheorghiță și Ursa Ionut Claudiu precum și alți colegi din echipa PSD Alba.”, a transmis subprefectul Mureșan, prezent la festivități.

Foto: Facebook – Centrul de Cultură Augustin Bena Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare