Reglementări noi privind pensiile: MILIOANE de pensionari vor primi mai mulţi bani. Femeile vor primi un cuantum egal cu bărbații

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Reglementări noi privind pensiile: MILIOANE de pensionari vor primi mai mulţi bani. Femeile vor primi un cuantum egal cu bărbații

Noua lege a pensiilor se aplică din septembrie, iar 5 milioane de pensii vor fi astfel recalculate. Ce este absolut inedit în această situație, este faptul că femeile vor primi un cuantum egal cu bărbații.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ministerul Muncii lucrează deja la aplicarea normelor pentru a transmite la Casa de Pensii metodele de calcul și cuantumurile necesare măririi pensiilor. Peste cinci milioane de pensii vor beneficia de mărirea punctului de pensie.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În plus, se va elimina inegalitatea dintre femei şi bărbaţi, care primesc acum indemnizaţii diferite pentru aceeaşi meserie şi acelaşi număr de ani lucraţi. Mai exact, s-au întâlnit situații când femeile pensionate au primit mai puțini bani decât bărbați chiar și pentru aceeași sumă cotizată în condițiile enumerate, iar ministrul Muncii a promis că va remedia această problemă.

Singura dilemă rămasă este dacă normele vor fi promulgate prin Hotărâre de Guvern sau ordin de ministru astfel încât autoritățile să poată pune în aplicare promisiunile de mărire a pensiilor din luna septembrie.

Noua lege a pensiilor va avea în vedere mai mute aspecte, inclusiv stagiul militar pentru bărbați sau dacă o femeie a avut mai mulți copii, ceea ce îi va aduce un beneficiu în plus.

Punctul de pensie va crește de la 1.100 de lei la 1265 de lei.

Sursa: romaniatv.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

Badea Onu 17 august 2019 at 19:19

E ridicol!La barbati se imparte la 35 iar la femei la 25(30).O femeie cu aceeasi cotizatie ca un barbat a iesit mai repede la pensie si primeste mai mult ca un barbat cu1/3 din pensie.Cum puteti judeca cazuri particulare fata de peste 50% din pensionari care sunt avantajati pe baza de sex?

Comentariile sunt oprite