Rămâi conectat

Actualitate

Reglementări noi privind pensiile: MILIOANE de pensionari vor primi mai mulţi bani. Femeile vor primi un cuantum egal cu bărbații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reglementări noi privind pensiile: MILIOANE de pensionari vor primi mai mulţi bani. Femeile vor primi un cuantum egal cu bărbații

Noua lege a pensiilor se aplică din septembrie, iar 5 milioane de pensii vor fi astfel recalculate. Ce este absolut inedit în această situație, este faptul că femeile vor primi un cuantum egal cu bărbații.

Ministerul Muncii lucrează deja la aplicarea normelor pentru a transmite la Casa de Pensii metodele de calcul și cuantumurile necesare măririi pensiilor. Peste cinci milioane de pensii vor beneficia de mărirea punctului de pensie.

În plus, se va elimina inegalitatea dintre femei şi bărbaţi, care primesc acum indemnizaţii diferite pentru aceeaşi meserie şi acelaşi număr de ani lucraţi. Mai exact, s-au întâlnit situații când femeile pensionate au primit mai puțini bani decât bărbați chiar și pentru aceeași sumă cotizată în condițiile enumerate, iar ministrul Muncii a promis că va remedia această problemă.

Singura dilemă rămasă este dacă normele vor fi promulgate prin Hotărâre de Guvern sau ordin de ministru astfel încât autoritățile să poată pune în aplicare promisiunile de mărire a pensiilor din luna septembrie.

Noua lege a pensiilor va avea în vedere mai mute aspecte, inclusiv stagiul militar pentru bărbați sau dacă o femeie a avut mai mulți copii, ceea ce îi va aduce un beneficiu în plus.

Punctul de pensie va crește de la 1.100 de lei la 1265 de lei.

Sursa: romaniatv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea