Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Reducerea TVA și reducerea accizelor nu vor aștepta data de 1 ianuarie 2016

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Două măsuri, reducerea TVA și reducerea accizelor, nu vor aștepta momentul ianuarie 2016, pentru a nu crea un gol în noiembrie-decembrie în ceea ce privește consumul în România”, a declarat ministrul finanțelor publice, Darius Vâlcov, ca răspuns la temerile reprezentanților Asociației Române a Cărnii, care considerau că data de 1 ianuarie 2016 este destul de îndepărtată, iar unii dintre procesatorii români, care sunt supuşi unor presiuni imense, pot să clacheze.

Citeşte şi: Certificatele energetice – obligatorii pentru vânzările, cumpărările şi închirierile de case, apartamente, spaţii comerciale şi birouri

O altă precizare importantă făcută de ministrul Darius Vâlcov după publicarea celor mai importante temeri ale producătorilor și procesatorilor din industria cărnii a vizat modul de aplicare a cotei reduse de 9% și pentru carne, și pentru produsele din carne.

Cota standard de TVA urmează să scadă de la 24% la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 și la 18% începând cu 1 ianuarie 2018, potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal. De asemenea, pentru carne, legume, pește și fructe cota de TVA urmează să fie redusă la 9%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea