Reducerea TVA și reducerea accizelor nu vor aștepta data de 1 ianuarie 2016

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

”Două măsuri, reducerea TVA și reducerea accizelor, nu vor aștepta momentul ianuarie 2016, pentru a nu crea un gol în noiembrie-decembrie în ceea ce privește consumul în România”, a declarat ministrul finanțelor publice, Darius Vâlcov, ca răspuns la temerile reprezentanților Asociației Române a Cărnii, care considerau că data de 1 ianuarie 2016 este destul de îndepărtată, iar unii dintre procesatorii români, care sunt supuşi unor presiuni imense, pot să clacheze.

Citeşte şi: Certificatele energetice – obligatorii pentru vânzările, cumpărările şi închirierile de case, apartamente, spaţii comerciale şi birouri

USR - Alegeri parlamentare 2020

O altă precizare importantă făcută de ministrul Darius Vâlcov după publicarea celor mai importante temeri ale producătorilor și procesatorilor din industria cărnii a vizat modul de aplicare a cotei reduse de 9% și pentru carne, și pentru produsele din carne.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Cota standard de TVA urmează să scadă de la 24% la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 și la 18% începând cu 1 ianuarie 2018, potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal. De asemenea, pentru carne, legume, pește și fructe cota de TVA urmează să fie redusă la 9%.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419