Reducerea TVA și reducerea accizelor nu vor aștepta data de 1 ianuarie 2016
”Două măsuri, reducerea TVA și reducerea accizelor, nu vor aștepta momentul ianuarie 2016, pentru a nu crea un gol în noiembrie-decembrie în ceea ce privește consumul în România”, a declarat ministrul finanțelor publice, Darius Vâlcov, ca răspuns la temerile reprezentanților Asociației Române a Cărnii, care considerau că data de 1 ianuarie 2016 este destul de îndepărtată, iar unii dintre procesatorii români, care sunt supuşi unor presiuni imense, pot să clacheze.
Citeşte şi: Certificatele energetice – obligatorii pentru vânzările, cumpărările şi închirierile de case, apartamente, spaţii comerciale şi birouri
O altă precizare importantă făcută de ministrul Darius Vâlcov după publicarea celor mai importante temeri ale producătorilor și procesatorilor din industria cărnii a vizat modul de aplicare a cotei reduse de 9% și pentru carne, și pentru produsele din carne.
Cota standard de TVA urmează să scadă de la 24% la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 și la 18% începând cu 1 ianuarie 2018, potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal. De asemenea, pentru carne, legume, pește și fructe cota de TVA urmează să fie redusă la 9%.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Economie
Comunicat de presă PNRR: anunț începere proiect „Digitalizarea Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud”
Comunicat de presă Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud anunță începerea activităților proiectului „Digitalizarea Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud”, finanțat prin Planul National de Redresare si Rezilientà, Pilonul II: Transformare Digitală, COMPONENTA: 7 – Transformare digitală, INVESTIȚIA: I3. Realizarea sistemului de eHealth și telemedicină, Investiția specifică: I3.3 – Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților […]