Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

RECORD negativ greu de egalat în trafic: Un tânăr din Alba a comis patru infracțiuni rutiere grave, în același timp. Cât va sta după gratii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

RECORD negativ greu de egalat în trafic: Un tânăr din Alba a comis patru infracțiuni rutiere grave, în același timp. Cât va sta după gratii

Cozmin M., un tânăr de 27 de ani din județul Alba, a realizat un record negativ greu de egalat. A ajuns la închisoare pentru patru infracțiuni rutiere comise în același timp.

 

Bărbatul a fost judecat pentru punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Faptele au avut loc în 30 aprilie 2022. Lucrătorii de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos care desfășurau activități de patrulare pe raza satului Săliștea Deal, comuna Săliștea, au observat rulând pe sensul opus de mers un autoturism care avea atașate plăcuțe cu numere roșii de înmatriculare, astfel că au pornit în urmărirea acestuia.

La aproximativ 50 metri distanță de locul depistării acelui autoturism, pe drumul public, lucrătorii de poliție au constatat faptul că autoturismul se afla răsturnat pe partea carosabilă. Ulterior, polițiștii au constatat că autoturismul era radiat din circulație.

Bărbatul a declarat că în ziua anterioară a băut patru litri de bere, după care s-a culcat. După ce s-a trezit, fără a deține permis de conducere și în timp ce se afla, în continuare, sub influența alcoolului, s-a urcat la volanul autoturismului și a condus, alături de un martor, pe drumurile publice, fără ca autovehiculul să fie înmatriculat și având atașate plăcuțele de înmatriculare care au aparținut unui autoturism.

Patru pedepse de câte 9 luni de închisoare

„În acest context, trecând pe lângă un echipaj de poliție și cunoscând situația în care se afla, inculpatul s-a speriat, a accelerat și a tras de volan, lovind un cap de podeț aflat la marginea părții carosabile, răsturnând astfel autoturismul pe plafon, cu roțile în sus. Imediat după producerea evenimentului rutier, lucrătorii de poliție, care au întors cu intenția de a opri în trafic autoturismul condus de inculpat, au ajuns la locul accidentului, procedând la legitimarea inculpatului și a martorului și efectuând testarea inculpatului”, se mai susține în document.

Din analizele medicale a rezultat că șoferul avea o alcoolemie de 1,03 grame la mie alcool în sânge. Trimis în judecată, a scăpat doar cu o pedeapsă cu amânarea aplicării pedepsei, al Judecătoria Alba Iulia.

În a doua fază a procesului, la Curtea de Apel Alba Iulia, în 6 aprilie 2023, bărbatul a primit câte 9 luni de închisoare pentru fiecare dintre cele patru acuzații. Prin contopire a rezultat pedeapsa finală de 1 an și 6 luni de închisoare cu executare. Bărbatul a fost ridicat de la domiciliu și depus în penitenciar pentru executarea pedepsei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea