Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

RECORD: George Cristian Maior este cel mai longeviv director al SRI numit după decembrie 1989

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

George Cristian Maior a devenit cel mai longeviv director al Serviciilor Române de Informații, depășindu-i pe toți predecesorii săi numiți după Revoluție la conducerea instituției. Acesta ocupă funcția de mai bine de 7 ani, din data de 4 octombrie 2006.

George Cristian Maior s-a născut la Cluj, are 47 și este fiul istoricului Liviu Maior, fost ministru al în învățământului în perioada 1992-1996. A urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, apoi studii de masterat în drept internațional și comparat al Universității George Washington din Washington D.C., unde a obținut titlul de Master of Arts în Drept Internațional și Comparat iar în anul 1998 a obținut titlul de doctor în drept internațional al Universității Babeș-Bolyai. În anul 2001 a absolvit Colegiul Național de Apărare din București.

După absolvirea masteratului, începând din anul 1992, a lucrat ca diplomat în Ministerul Afacerilor Externe, în perioada 1997 – 1999 fiind Însărcinat cu afaceri la Ambasada României în Irlanda. După câștigarea alegerilor de către Partidul Social Democrat (PSD), George Maior a fost numit în decembrie 2000 în funcția de Secretar de Stat și Șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politică de Apărare din Ministerul Apărării Naționale. A primit la data de 24 august 2004 gradul diplomatic de ambasador.

La alegerile din noiembrie 2004 a fost ales senator de Alba pe listele PSD funcție din care a demisionat în anul 2006, când a fost numit director al SRI.

George Maior a fost validat în plenul Parlamentului ca director al Serviciului Român de Informații cu 285 de voturi pentru și 123 contra din totalul de 408, după ce inițial a primit 7 voturi favorabile din 9 în comisiile de specialitate din Parlament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea