Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Recomandare BNR: Romanii ar trebui să se abțină de la a lua credite în 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recomandare BNR: Romanii ar trebui să se abțină de la a lua credite în 2023

Românii sunt sfătuiți să amâne să ia un credit în 2023. Recomandarea este făcută de Alexandru Păunescu, director în BNR și președintele Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor Bancare (CSALB).

”În ceea ce privește creditarea, eu am mai făcut această recomandare și există și colegi din BNR care au făcut acest lucru. Având în vedere că suntem într-o perioadă de dobânzi extrem de ridicate recomandarea noastră pentru consumatori este să-și amâne investiția într-un imobil cu credit sau achiziționarea unor bunuri de folosință îndelungată, măcar pe parcursul acestui an.

Există situații când oamenii care se calificau pentru un credit acum câteva luni, ca urmare a creșterii destul de însemnate a dobânzilor, nu se mai califică. Mai bine să mai aștepte o perioadă.

Anul acesta, dacă aș fi în locul dumnealor, nu aș face un credit în această perioadă, măcar pe parcursul anului 2023. În 2024 se face o reanaliză de către consumatori din toate perspectivele.

De mers la bancă m-aș duce, măcar să solicit oferte din partea băncilor pentru a mă convinge că nu este o idee bună. Banca respectivă eu nu cred că va spune consumatorului să nu ia anul acesta credit pentru că nu este în regulă, dar făcând o analiză și uitându-se și în urmă puțin la ce costuri erau la dobânzi în principal, s-ar putea să ajungă consumatorul singur la această concluzie.

Putem întreba un prieten, putem face o analiză comparativă, există site-uri de specialitate pe care consumatorul respectiv se poate uita. Sunt mai multe variante de a face o analiză, dar recomandarea mea este de a amâna, cel puțin în acest an, un credit ipotecar sau cumpărarea unei mașini”, a declarat Alexandru Păunescu pentru Capital.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea