Rămâi conectat
SP&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Reacția viceprimarului Emil Popescu, după misiunea îngreunată a pompierilor din Alba Iulia: „Autoturismele parcate neregulamentar pot fi un real pericol”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
„Reacția viceprimarului Emil Popescu, după misiunea îngreunată a pompierilor din Alba Iulia: Autoturismele parcate neregulamentar pot fi un real pericol

Viceprimarul Municipiului Alba Iulia, Emil Popescu, a reacționat în urma incidentului produs sâmbătă, 10 aprilie, când o misiune a pompierilor din municipiu a fost îngreunată de mașini parcate neregulamentar, astfel acesta a anunțat faptul că Poliția Locală va intensifica acțiunile de verificare.

Constat cu indignare că mulți dintre semenii noștri consideră regulile și regulamentele drept niște jaloane, niște mici obstacole pe care le pot fenta cu ușurință. Iar asta se întâmplă din ce în ce mai des în ce privește parcările publice, mulți alegând să „trișeze” sistemul.

Ieri seară, pe strada Vasile Goldiș, a avut loc un incendiu, unul fără urmări grave, din fericire. Din păcate însă, chiar dacă echipajele de pompieri au ajuns la locul incendiului într-un timp extrem de scurt, accesul autospecialelor a fost îngreunat și blocat de câteva autovehicule parcate neregulamentar.

Știu foarte bine că mulți care își lasă mașinile în locuri neamenajate gândesc că nu deranjează pe nimeni, însă există astfel de situații în care o mașină parcată neregulamentar poate limita accesul echipajelor de intervenție și prevenirea unei tragedii.

În același timp știu foarte bine că sistemul de parcări publice și rezidențiale este departe de a fi perfect. Ne străduim, împreună cu colegii din administrație, să găsim cât mai multe soluții pentru a extinde numărul de parcări. Pe de altă parte, actualul sistem de parcări publice și rezidențiale este unul funcțional, chiar dacă imperfect. Există locuri de parcare iar prețurile sunt mai mult decât decente, prin comparație cu alte localități de talia municipiului nostru.

Nu putem însă accepta ca nerespectarea regulilor și regulamentelor să devină o obișnuință. Nu putem face din a trișa regulile un mod de conviețuire. Și nu doar pentru că nu este corect față de ceilalți concetățeni, de bună credință, care parchează regulamentar și își achită taxele ori abonamentele de parcare, dar și pentru că astfel de situații pot duce la producerea unor tragedii ori pot îngreuna evitarea acestora.

În perioada următoare, colegii din Poliția Locală vor intensifica acțiunile de verificare a modului în care sunt parcate autovehiculele pe raza municipiului, cu precădere în zonele aglomerate ori unde mașinile parcate neregulamentar restricționează accesul.

Nu avem un scop din a sancționa ori a da amenzi, însă nu putem accepta că unii cetățeni, din lene ori prea multă comoditate, aleg să parcheze ilegal doar pentru a fi câțiva metri mai aproape de domiciliu ori locul în care vor să ajungă. Cu atât mai mult cu cât nu putem accepta astfel de situații, precum cea de aseară, când accesul unei autospeciale a Pompierilor a fost îngreunat de unele mașini parcate ilegal”, a transmis viceprimarul Emil Popescu prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea