Rămâi conectat

Politică Administrație

Reacția lui Mircea Trifu după ce PNL Alba l-a contestat că a început campania electorală înainte de termen

Publicat

în

PNL Alba a depus o contestație la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Alba împotriva împotriva PSD Alba, ALDE Alba și a candidatului independent la Primăria Alba Iulia, ”Mircea Trif”, arătând că au desfășurat activități ce țin de campania electorală prin expunerea de panouri și afișaje cu mesaje politice și distribuirea de flyere, cerând aplicarea art. 80 din Legea nr. 115/2015 și luarea măsurilor administrative.

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Alba nu a soluționat cererea și a declinat-o în favoarea Biroului Electoral de Circumscripție Municipală Alba Iulia.

Mircea Trifu și-a arătat nemulțumirea cu privire la această contestație și a dat spre publicare, ziarului Unirea, următoarea scrisoare:

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ca urmare a plângerii făcute de așa zisul MARE PNL DE ALBA, care folosește aceleași metode de 25 ani pe care FSN-ul le folosea la începutul anilor 90, mă vad nevoit sa fac următoarea precizare:

Nu mă surprind aceste metode milițienești, sunt obișnuit cu ele de 25 de ani. Aceste personaje politice care au stat alături de ION ILIESCU la începutul anilor 90, apoi 10 ani alături de Petre ROMAN, nu au cum sa evolueze…Școala TRAIAN BĂSESCU i-a cizelat și mai bine in astfel de meschinării… Cu astfel de profesori si idoli politici, vin astăzi si ne vorbesc de ANTI-PESEDISM si de DREAPTA POLITICA… Politruci feseniști, asta-i definiția lor. Iată ce le spun celor care fac campanie ELECTORALA de 20 de ani, zi de zi, la ALBA IULIA.

SI AU NESIMȚIREA SA FACA PLÂNGERI MILIȚIENEȘTI

Stimați conducatori ai orasului Alba Iulia, stimate domnule Primar, Consiliu Local, Aparat Administrativ … Ma gandesc ca a venit timpul sa spunem lucrurilor pe nume despre situatia in care acest oras se gaseste. Mai exact sa iesim din zona de confort data de eterna si fascinanta “Cetate Alba Carolina” cu care ne tot dati de ani de zile, împreună cu defilarile garzilor si specacolele de acolo, cu fanfaronada anuala de Zilele Orasului, cu Bonnie Tyler, Smiley si Stefan Banica si cu tot circul pe care incercati sa ni-l vindeti sub pretextul ca acestea sunt adevaratele valente ale unui oras European.

Pentru dumneavoastra nu sunt importante lucrurile care sunt importante pentru cetatean. Pentru dumneavoastra sunt importante artificiile, tunurile și popcornul din Cetate. Cine este responsabil insa de ce se afla in afara Cetatii? Nu tot dumneavoastra, diriguitorii acestui oras? Va invit stimati diriguitori ai orasului sa faceti o plimbare prin Alba Iulia.

Bineinteles, cea din afara zidurilor Cetatii. Sa vedeti dezastrul urbanistic care l-ati pastorit de peste 2 decenii. Sa vedeti strazile desfundate cu latime de doar 3 metri. Sa vedeti blocurile multicolore cu buticuri la parter, sa vedeti lipsa spatiilor verzi si a locurilor de joaca pentru copii, sa vedeti imbulzeala de masini parcate care pe unde pentru ca nu exista decat foarte putine locuri de parcare civilizate. Sa vedeti sensuri giratorii de zeci de mii de euro puse care pe unde si « asezonate » cu semafoare care mai mult incurca circulatia decat o fluidizeaza.

Oamenii au nevoie de strazi civilizate! Oamenii au nevoie de utilitati, de curent, de apa, de canalizare, de gaz! Daca cineva vine si cere sa fie racordat la utilitati, sa i se asfalteze strada, este privit de parca cine stie ce mari grozavii a cerut… Nu se poate ca in « Cealalta Capitala » sa avem zeci de kilometri de strazi neasfaltate, sute sau poate mii de case si chiar blocuri de locuinte deservite de fose septice. Va ascundeti dupa dictonul « este proprietate privata, daca nu predati toti drumul la Primarie, nu putem face nimic ».

Ce se intampla daca din 20 de proprietari unul este de negasit sau pur si simplu nu vrea sa semneze sa cedeze 2 metri patrati la Primarie? Nu mai dezvoltam acea zona, gata, o lasam in noroaie? Pai atata vreme cat tu autoritate locala ai aprobat sa se faca o strada acolo, se numeste strada « X », o ai pe harta orasului, de ce nu te ocupi de ea? Daca s-a stiut de la inceput ca acolo e strada, de ce nu ai luat masuri de la inceput ca ea sa fie predata din start catre Primarie, astfel nu se aproba PUZ-ul/PUG-ul.

Pentru ce sunteti pusi acolo, nu sa gasiti solutii? Ma intreb, in tarile vestice nu exista proprietari? Acolo cum s-au gasit solutii, s-a oprit dezvoltarea Parisului sau a Vienei ca nu stiu cine nu a vrut sa semneze ca cedeaza strada catre Primarie? Este incredibil ce specatol grotesc ne oferiti de atata vreme si daca cineva pune niste intrebari firesti ca cele de mai sus este tratat cu o indiferenta totala…

Sa te fereasca Dumnezeu sa mergi sa ceri o autorizatie de constructie pentru o casa sau pentru un racord de utilitati… Dupa ce ca esti nevoit sa le faci pe bani proprii si apoi sa le si predai furnizorilor de utilitati, esti purtat dintr-un birou in altul si pus in niste ipostaze penibile, nu exista baze de date comune, fiecare departament/birou are evidenta lui proprie diferita de celelalte, nici macar nu se poate verifica in Primarie daca ai sau nu datorii la bugetul local, esti trimis la « Impozite si taxe » care tine tot de Primarie…

Si toate acestea pentru ce ? Pentru ca vrei ca in Alba Iulia in anul 2016 sa ai curent sau canalizare ? Concepeti reglementari urbanistice scoase din « caciula », fara nici o strategie pe termen lung. Exemplu care imi vine acum in minte (dintre multe altele) este mascarada cu “Zona Industriala” de pe Centura Municipiului. S-au trezit oameni cu parcele de porumb ca sunt in “intravilanul municipiului Alba Iulia” si ca parcelele lor fac parte dintr-o zona reglementata ca “Zona Industriala”.

Ati luat parcelele de sfecla si napi si le-ati introdus in intravilan, marind impozitul pe masura iar apoi trimiteti oamenii la Oficiul de Cadastru ca pe banii lor sa isi introduca terenul in intravilan. Asa se creeaza si dezvolta o “Zona Industriala”? Ce “Zona Industriala” este aceea, cand nu are o strada definita, cand un sunt trase minimele utilitati? Ne mai miram ca un vin “investitorii” in oras… Bineinteles, o sa ne spuneti din nou “sunt terenuri private, nu avem ce face …. » .

Pesemne ca numai in Alba Iulia sunt proprietari in lumea aceasta mare, in alte orase din Romania si Europa nu sunt? Cum s-a putut face acolo o strategie de cumparare, de despagubiri de expropieri in folosul dezvoltarii orasului? Ma ia rasul cand imi amintesc de gaselnita numita “Capitala Culturala Europeana”. Capitala Culturala Europeana cu strazi inglodate in noroi si cu locuitori cu fosa septica in curte si cu lumina in casa din fire de curent trase de zeci de ani pe organizari de santier tinute in functiune din mila Electrica…

Mai nou vad ca suntem si “centru universitar”… Nu avem o sala polivalenta, nu avem un teatru, macar de revista. Cinematografele Dacia si Columna sunt pline de sobolani, iar dumneavoastra ne spuneti ca nu se poate face nimic pentru ca sunt ale ministerului de resort si ca trebuie sa dam banii pe Goran Bregovic si pe Bonnie Tyler si pe batalii între Daci si Romani prin santurile Cetatii.

Stadionul “Unirea” este o rusine pe obrazul orasului, toate aceste simboluri ale orasului stau in degradare si dumneavoastra ne spuneti ca suntem “Cealalta Capitala” si sa tacem si sa zicem bogdaproste ca traim in Alba Iulia! Da, ati reusit sa o faceti si pe aceasta, desi era foarte greu: dintr-o bijuterie si un atu extraordinar care ar fi trebuit sa fie aceasta Cetate, am transformat-o intr-un blestem asupra acestui oras pentru ca din cauza ei un se mai dezvolta nimic (sau apropate nimic) in Alba Iulia.

Omul mai rabda dar se si satura pana la urma… Oamenii au inceput sa deschida ochii iar care inca un i-au deschis, ii vor deschide sigur cat de curand. Oamenii vor infrastructura, vor curatenie, vor conditii de viata normale, vor scoli decente si vor spitale civilizate. Va veni o vreme cand nu vor mai veni pe la Primarie sa se roage sa le asfaltati strada, sa le trageti curentul sau apa… Se vor satura sa fie amendati de politie ca nu au unde parca… Se vor satura de tot acest « gri’ , de praf, de noroaie, de mizerie, de intuneric noaptea pe strada, de buruieni crescute din pavaje, de modul cum sunt ascultati si ajutati de autoritatile locale. Se vor satura de plimbari prin Cetate cu burtile goale si pantofii plini cu noroiul din fata casei pentru care platesc impozite fara sa cracneasca. Iar cand acest lucru sa va intampla, atunci intr-adevar orasul se va schimba. Pentru ca pentru orice om rational, a-si pune speranta din 4 in 4 ani ca « hai ca de data asta se schimba lucrurile” este clar, din start un loz necastigator.

Nu exista nici o strategie, nici o consecventa in a rezolva lucrurile care intr-adevar conteaza pentru oameni. Este trist dar din pacate adevarat. Traiti in alt oras, domnilor conducatori ai municipiului Alba Iulia! Nu in cel in care traim noi toti, albaiulienii! Cred ca orasul in care traiti dumneavoastra se numeste Alba Carolina iar noi, cetatenii de rand, traim in Alba Iulia. Poate reflectati un pic acolo, in birourile dumneavoastra…”

Mircea Trifu

Candidat independent la Primăria Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare