Rămâi conectat

Politică Administrație

Reacția lui Mircea Trifu după ce PNL Alba l-a contestat că a început campania electorală înainte de termen

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PNL Alba a depus o contestație la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Alba împotriva împotriva PSD Alba, ALDE Alba și a candidatului independent la Primăria Alba Iulia, ”Mircea Trif”, arătând că au desfășurat activități ce țin de campania electorală prin expunerea de panouri și afișaje cu mesaje politice și distribuirea de flyere, cerând aplicarea art. 80 din Legea nr. 115/2015 și luarea măsurilor administrative.

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Alba nu a soluționat cererea și a declinat-o în favoarea Biroului Electoral de Circumscripție Municipală Alba Iulia.

Mircea Trifu și-a arătat nemulțumirea cu privire la această contestație și a dat spre publicare, ziarului Unirea, următoarea scrisoare:

”Ca urmare a plângerii făcute de așa zisul MARE PNL DE ALBA, care folosește aceleași metode de 25 ani pe care FSN-ul le folosea la începutul anilor 90, mă vad nevoit sa fac următoarea precizare:

Nu mă surprind aceste metode milițienești, sunt obișnuit cu ele de 25 de ani. Aceste personaje politice care au stat alături de ION ILIESCU la începutul anilor 90, apoi 10 ani alături de Petre ROMAN, nu au cum sa evolueze…Școala TRAIAN BĂSESCU i-a cizelat și mai bine in astfel de meschinării… Cu astfel de profesori si idoli politici, vin astăzi si ne vorbesc de ANTI-PESEDISM si de DREAPTA POLITICA… Politruci feseniști, asta-i definiția lor. Iată ce le spun celor care fac campanie ELECTORALA de 20 de ani, zi de zi, la ALBA IULIA.

SI AU NESIMȚIREA SA FACA PLÂNGERI MILIȚIENEȘTI

Stimați conducatori ai orasului Alba Iulia, stimate domnule Primar, Consiliu Local, Aparat Administrativ … Ma gandesc ca a venit timpul sa spunem lucrurilor pe nume despre situatia in care acest oras se gaseste. Mai exact sa iesim din zona de confort data de eterna si fascinanta “Cetate Alba Carolina” cu care ne tot dati de ani de zile, împreună cu defilarile garzilor si specacolele de acolo, cu fanfaronada anuala de Zilele Orasului, cu Bonnie Tyler, Smiley si Stefan Banica si cu tot circul pe care incercati sa ni-l vindeti sub pretextul ca acestea sunt adevaratele valente ale unui oras European.

Pentru dumneavoastra nu sunt importante lucrurile care sunt importante pentru cetatean. Pentru dumneavoastra sunt importante artificiile, tunurile și popcornul din Cetate. Cine este responsabil insa de ce se afla in afara Cetatii? Nu tot dumneavoastra, diriguitorii acestui oras? Va invit stimati diriguitori ai orasului sa faceti o plimbare prin Alba Iulia.

Bineinteles, cea din afara zidurilor Cetatii. Sa vedeti dezastrul urbanistic care l-ati pastorit de peste 2 decenii. Sa vedeti strazile desfundate cu latime de doar 3 metri. Sa vedeti blocurile multicolore cu buticuri la parter, sa vedeti lipsa spatiilor verzi si a locurilor de joaca pentru copii, sa vedeti imbulzeala de masini parcate care pe unde pentru ca nu exista decat foarte putine locuri de parcare civilizate. Sa vedeti sensuri giratorii de zeci de mii de euro puse care pe unde si « asezonate » cu semafoare care mai mult incurca circulatia decat o fluidizeaza.

Oamenii au nevoie de strazi civilizate! Oamenii au nevoie de utilitati, de curent, de apa, de canalizare, de gaz! Daca cineva vine si cere sa fie racordat la utilitati, sa i se asfalteze strada, este privit de parca cine stie ce mari grozavii a cerut… Nu se poate ca in « Cealalta Capitala » sa avem zeci de kilometri de strazi neasfaltate, sute sau poate mii de case si chiar blocuri de locuinte deservite de fose septice. Va ascundeti dupa dictonul « este proprietate privata, daca nu predati toti drumul la Primarie, nu putem face nimic ».

Ce se intampla daca din 20 de proprietari unul este de negasit sau pur si simplu nu vrea sa semneze sa cedeze 2 metri patrati la Primarie? Nu mai dezvoltam acea zona, gata, o lasam in noroaie? Pai atata vreme cat tu autoritate locala ai aprobat sa se faca o strada acolo, se numeste strada « X », o ai pe harta orasului, de ce nu te ocupi de ea? Daca s-a stiut de la inceput ca acolo e strada, de ce nu ai luat masuri de la inceput ca ea sa fie predata din start catre Primarie, astfel nu se aproba PUZ-ul/PUG-ul.

Pentru ce sunteti pusi acolo, nu sa gasiti solutii? Ma intreb, in tarile vestice nu exista proprietari? Acolo cum s-au gasit solutii, s-a oprit dezvoltarea Parisului sau a Vienei ca nu stiu cine nu a vrut sa semneze ca cedeaza strada catre Primarie? Este incredibil ce specatol grotesc ne oferiti de atata vreme si daca cineva pune niste intrebari firesti ca cele de mai sus este tratat cu o indiferenta totala…

Sa te fereasca Dumnezeu sa mergi sa ceri o autorizatie de constructie pentru o casa sau pentru un racord de utilitati… Dupa ce ca esti nevoit sa le faci pe bani proprii si apoi sa le si predai furnizorilor de utilitati, esti purtat dintr-un birou in altul si pus in niste ipostaze penibile, nu exista baze de date comune, fiecare departament/birou are evidenta lui proprie diferita de celelalte, nici macar nu se poate verifica in Primarie daca ai sau nu datorii la bugetul local, esti trimis la « Impozite si taxe » care tine tot de Primarie…

Si toate acestea pentru ce ? Pentru ca vrei ca in Alba Iulia in anul 2016 sa ai curent sau canalizare ? Concepeti reglementari urbanistice scoase din « caciula », fara nici o strategie pe termen lung. Exemplu care imi vine acum in minte (dintre multe altele) este mascarada cu “Zona Industriala” de pe Centura Municipiului. S-au trezit oameni cu parcele de porumb ca sunt in “intravilanul municipiului Alba Iulia” si ca parcelele lor fac parte dintr-o zona reglementata ca “Zona Industriala”.

Ati luat parcelele de sfecla si napi si le-ati introdus in intravilan, marind impozitul pe masura iar apoi trimiteti oamenii la Oficiul de Cadastru ca pe banii lor sa isi introduca terenul in intravilan. Asa se creeaza si dezvolta o “Zona Industriala”? Ce “Zona Industriala” este aceea, cand nu are o strada definita, cand un sunt trase minimele utilitati? Ne mai miram ca un vin “investitorii” in oras… Bineinteles, o sa ne spuneti din nou “sunt terenuri private, nu avem ce face …. » .

Pesemne ca numai in Alba Iulia sunt proprietari in lumea aceasta mare, in alte orase din Romania si Europa nu sunt? Cum s-a putut face acolo o strategie de cumparare, de despagubiri de expropieri in folosul dezvoltarii orasului? Ma ia rasul cand imi amintesc de gaselnita numita “Capitala Culturala Europeana”. Capitala Culturala Europeana cu strazi inglodate in noroi si cu locuitori cu fosa septica in curte si cu lumina in casa din fire de curent trase de zeci de ani pe organizari de santier tinute in functiune din mila Electrica…

Mai nou vad ca suntem si “centru universitar”… Nu avem o sala polivalenta, nu avem un teatru, macar de revista. Cinematografele Dacia si Columna sunt pline de sobolani, iar dumneavoastra ne spuneti ca nu se poate face nimic pentru ca sunt ale ministerului de resort si ca trebuie sa dam banii pe Goran Bregovic si pe Bonnie Tyler si pe batalii între Daci si Romani prin santurile Cetatii.

Stadionul “Unirea” este o rusine pe obrazul orasului, toate aceste simboluri ale orasului stau in degradare si dumneavoastra ne spuneti ca suntem “Cealalta Capitala” si sa tacem si sa zicem bogdaproste ca traim in Alba Iulia! Da, ati reusit sa o faceti si pe aceasta, desi era foarte greu: dintr-o bijuterie si un atu extraordinar care ar fi trebuit sa fie aceasta Cetate, am transformat-o intr-un blestem asupra acestui oras pentru ca din cauza ei un se mai dezvolta nimic (sau apropate nimic) in Alba Iulia.

Omul mai rabda dar se si satura pana la urma… Oamenii au inceput sa deschida ochii iar care inca un i-au deschis, ii vor deschide sigur cat de curand. Oamenii vor infrastructura, vor curatenie, vor conditii de viata normale, vor scoli decente si vor spitale civilizate. Va veni o vreme cand nu vor mai veni pe la Primarie sa se roage sa le asfaltati strada, sa le trageti curentul sau apa… Se vor satura sa fie amendati de politie ca nu au unde parca… Se vor satura de tot acest « gri’ , de praf, de noroaie, de mizerie, de intuneric noaptea pe strada, de buruieni crescute din pavaje, de modul cum sunt ascultati si ajutati de autoritatile locale. Se vor satura de plimbari prin Cetate cu burtile goale si pantofii plini cu noroiul din fata casei pentru care platesc impozite fara sa cracneasca. Iar cand acest lucru sa va intampla, atunci intr-adevar orasul se va schimba. Pentru ca pentru orice om rational, a-si pune speranta din 4 in 4 ani ca « hai ca de data asta se schimba lucrurile” este clar, din start un loz necastigator.

Nu exista nici o strategie, nici o consecventa in a rezolva lucrurile care intr-adevar conteaza pentru oameni. Este trist dar din pacate adevarat. Traiti in alt oras, domnilor conducatori ai municipiului Alba Iulia! Nu in cel in care traim noi toti, albaiulienii! Cred ca orasul in care traiti dumneavoastra se numeste Alba Carolina iar noi, cetatenii de rand, traim in Alba Iulia. Poate reflectati un pic acolo, in birourile dumneavoastra…”

Mircea Trifu

Candidat independent la Primăria Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea